Mor per Covid José Vicente Aguado, un dels fundadors d'AVA

Va impulsar la fusió amb Joves Agricultors i actualment era membre de la directiva de l'organització agrària valenciana.

Aguado, en una foto d'arxiu.
Aguado, en una foto d'arxiu. / AVA-Asaja

L'Associació Valenciana d'Agricultors, AVA-Asaja, ha informat aquest dimarts de la mort per Covid-19 de José Vicente Aguado Tronchoni, històric dirigent de l'organització. Aguado tenia 86 anys i va ser un dels 17 signants de l'acta de constitució d'AVA, en 1977. També va ser un dels artífexs de la fusió amb Joves Agricultors, en 1989. Actualment, era membre de la junta directiva d'AVA-Asaja, i des de 2004 estava al capdavant de l'Associació Valenciana d'Agricultors Majors (AVAM).

Al llarg de la seua trajectòria també va ocupar càrrecs de responsabilitat en institucions tan diverses com la Cambra Provincial Sindical Agrària de València o la indicació geogràfica protegida (IGP) Cítrics Valencians.

El president d'AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, ha valorat el treball del seu predecessor i ha assegurat que “José Vicente Aguado Tronchoni és un dels noms que destaca, sens dubte i amb llum pròpia, en els inicis de l'associacionisme agrari valencià i espanyol". També ha incidit en el seu compromís "indestructible al servei dels agricultors".

També et pot interessar

stats