El ministre d'Economia afirma que la reducció de jornada ha de ser "gradual, flexible i acordada"

Carlos Cuerpo considera que cal continuar avançant en aquesta reducció, però de manera flexible perquè no afecte la productivitat de les empreses i els salaris dels propis treballadors

El ministre d'Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo, intervé en un desdejuni informatiu del Fòrum Europa aquest dilluns a Madrid
El ministre d'Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo, intervé en un desdejuni informatiu del Fòrum Europa aquest dilluns a Madrid / Chema Moya (EFE)
15 d'abril 2024 - 13:31

El ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, ha assenyalat que la reducció de la jornada laboral és un procés necessari, però que ha de fer-se de manera "gradual, flexible i acordada" amb els representants dels treballadors i els empresaris per a evitar efectes adversos.

"Cal continuar avançant en aquesta reducció, però fer-ho d'una manera prou flexible perquè no afecte dos elements fonamentals i relacionats entre ells. D'una banda, la productivitat de les empreses i, per una altra, els salaris dels treballadors", ha afirmat durant la intervenció al Nova Economia Fòrum.

L'acord de govern entre el PSOE i Sumar contempla rebaixar per llei la jornada màxima legal a 38,5 hores setmanals enguany i a 37,5 hores el 2025, per a la qual cosa està en marxa una taula de diàleg amb els agents socials.

"Si mirem simplement les dades de les últimes dècades en les principals economies avançades, veiem que la jornada laboral s'ha anat reduint de manera lineal, també automàtica", ha explicat Cuerpo, que ha incidit en la necessitat de fomentar una millor conciliació entre la vida laboral i la personal i familiar.

També et pot interessar

stats