La ministra de Transports veu possible que Catalunya tinga una planta de bateries

Raquel Sánchez assegura que el govern espera que Espanya puga comptar amb dues grans factories de bateries elèctriques en els pròxims anys

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en una imatge d'arxiu
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en una imatge d'arxiu / Iñaki Berasaluce (Europa Press)

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha assegurat aquest dilluns que el govern espera que Espanya puga tindre dues grans factories de bateries elèctriques en els pròxims anys i que una d'elles s'instal·le a Catalunya. "Tant de bo fora així. És una de les opcions", ha afirmat la ministra durant una entrevista en Ràdio 4.

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ja va afirmar la setmana passada que era "probable" que hi haja més d'una factoria de bateries elèctriques a Espanya. Ara Raquel Sánchez ha insistit que aquest és el "desig" del govern, si bé "encara no està definit".

Respecte a la comunitat autònoma que acollirà la primera planta que es construirà a Espanya en el marc del PERTE de l'automòbil elèctric, Sánchez ha apuntat que s'ha de fer una valoració de la "competitivitat" de cada territori. Encara que ha assegurat que, com a catalana, "no puc defugir la meua il·lusió que poguera ser ací".

Per a la ministra, la fàbrica de bateries seria "una molt bona inversió", ja que "som una potència en automoció i volem ser-ho també amb el vehicle elèctric".

També et pot interessar

stats