El Ministeri de Transports adjudica les obres complementàries per a duplicar l'N-220 d'accés a l'aeroport de València

Les obres, pressupostades en 3,8 milions d'euros, consistiran en la millora del ramal de connexió des de la V-11 a l'A-3

Obres en la carretera N-220 al costat de l'aeroport de Manises
Obres a la carretera N-220 al costat de l'aeroport de València / À Punt

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha adjudicat per 3,85 milions d'euros (IVA inclòs) les obres complementàries per a la millora del ramal de connexió entre la V-11 i l'A-3 en sentit Madrid, que s'afigen al projecte de duplicació de la calçada de la carretera N-220 d'accés a l'Aeroport de València, en l'enllaç aeroport i V-30. Així ho ha anunciat la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, entrevistada en Les notícies del matí d'À Punt aquest dimarts.

Les obres complementàries busquen permetre el moviment directe dels vehicles que circulen per la V-11 en sentit Madrid per l'A-3, sense haver de passar per la glorieta actual. L'actuació té com a objectiu eliminar un gran volum de trànsit en aquell punt.

L'autovia V-11 dona continuïtat a l'N-220, que s'està ampliant amb l'execució de les obres de duplicació de calçada. En l'actualitat, el moviment des de la V-11 cap a l'A-3 en sentit Madrid es realitza a través d'una glorieta de 27 metres de radi, el moviment dels quals genera congestió i retencions en la V-11, amb els consegüents problemes de seguretat.

Característiques tècniques de l'actuació

Es defineix un pas inferior en la via de servei per a una velocitat de 30 km/h que permeta als vehicles fer el moviment de la V-11 a l'A-3 de mode directe. Perquè resulte possible s'haurà de redissenyar la glorieta existent, reduint-ne el radi i desplaçant-la.

El carril actual d'aproximació de la V-11 a la glorieta se separarà en dues, un que serà el que es dirigisca cap al pas inferior i un altre, que es generarà mitjançant tascó triangular que anirà fins a la glorieta en superfície per a facilitar la resta dels moviments.

El ramal V-11/ A-3 s'uneix al ramal que ix de la glorieta i tots dos junts formen el carril d'incorporació a l'A-3.

Es defineix una nova glorieta de radi 20 m i desplaçada cap al nord respecte de l'actual, a la qual arriben els ramals d'entrada i eixida de la via de servei, des de la V-11, des de Quart de Poblet i el ramal d'accés a Quart de Poblet.

Zona on s'executaran les obres projectades
Zona on s'executaran les obres projectades

També et pot interessar

stats