Microsoft prediu que cada lloc de treball tindrà un copilot d'intel·ligència artificial

Jason Wild afirma en la cimera tecnològica de la Corunya que "la intel·ligència artificial és real i canvia, a partir d'ara, les regles del joc", per la qual cosa tot tindrà a veure "amb les interaccions"

El vicepresident i CEO d'Innovació de Microsoft, Jason Wild durant la jornada final del cim tecnològic Ecosystems2030, que s'ha celebrat aquest divendres en el Palau de Congressos i Exposicions de la Corunya
El vicepresident i CEO d'Innovació de Microsoft, Jason Wild, durant la jornada final del cim tecnològic Ecosystems2030, que s'ha celebrat aquest divendres al Palau de Congressos i Exposicions de la Corunya / Cabalar (Efe)

El vicepresident de Microsoft, Jason Wild, ha pronosticat aquest divendres que, d'ací a uns anys, un de cada quatre llocs de treball estarà automatitzat i ha avançat que en la seua empresa està previst que tots els llocs de treball compten amb un copilot d'intel·ligència artificial.

El Palau de Congressos i Exposicions de la Corunya acull Ecosystems2030, la cimera sobre tecnologia i innovació que celebra la tercera edició, la segona consecutiva a la Corunya.

Wild, casat amb una espanyola i amb vincles amb un país al qual ha definit com el seu favorit, ha impartit la conferència "Com la intel·ligència artificial humanitzarà cada viatge".

En la seua exposició ha incidit en el fet que "la intel·ligència artificial és real" i canvia, a partir d'ara, "les regles del joc", per la qual cosa tot tindrà a veure "amb les interaccions".

Ha citat a Bill Gates, que ha dit que, amb aquests canvis, "les empreses es distingiran per com de bé utilitzen la intel·ligència artificial" i, per això, la missió de Microsoft és utilitzar totes les eines a l'abast "perquè les persones tinguen èxit" i els clients "cresquen".

Una de cada quatre ocupacions serà automatitzada

El vicepresident de Microsoft ha dit que "és possible" que la intel·ligència artificial reemplace llocs de treball, perquè "es calcula que una de cada quatre ocupacions seran automatitzades".

"El que molts no veiem és que milloraran moltíssim les nostres habilitats. En Microsoft, cada treball tindrà un copilot d'intel·ligència artificial", ha defés.

Crear models amb aparença real amb intel·ligència artificial

Un dels exemples de substitució de llocs de treball a escala local està, segons ha situat, en Inditex, on podrien no fer falta ni models ni estudis fotogràfics per a exposar els avanços en la moda, perquè és possible crear persones amb aparença real amb intel·ligència artificial, o fins i tot pot substituir als encarregats de la creació de col·leccions.

Aquesta situació ocorre perquè, amb els últims avanços, "els resultats empírics van més enllà de les expectatives teòriques" i s'ha aconseguit "un nivell increïble en el món de la tecnologia" que cada vegada "s'accelerarà més".

Les característiques de la IA ideal, segons ell, impliquen que siga empàtica, creativa i familiar, un camp en què ja hi ha importants avanços. "La IA ens pot ajudar a ser més humans i a generar millors relacions amb els nostres clients", ha resumit.

En tot cas, ha aclarit que "són les persones les que han de prendre les decisions" i el que importa és aconseguir "el mecanisme que permeta prendre les decisions difícils" amb les dades suficients: "Tot es basa en la confiança", ha resumit.

També et pot interessar

stats