Merino defén que les bonificacions han incrementat les donacions un 40% a la província de Castelló

La consellera assegura que és la constatació de l'impacte positiu que té la bonificació de l'impost de successions i donacions per als familiars més pròxims

La portaveu del Consell i consellera d'Hisenda, Ruth Merino
La portaveu del Consell i consellera d'Hisenda, Ruth Merino / À Punt NTC

Les donacions a la província de Castelló s'han incrementat un 40% fins al mes de febrer passat arran de l'aprovació de la nova bonificació del 99% en l'impost de successions i donacions per als familiars més pròxims, segons ha informat aquest dimecres la consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino.

En concret, durant els dos primers mesos del 2024 es van declarar un total de 1.406 donacions de descendents i adoptats, cònjuges, ascendents i adoptants (els grups I i II, que són els afectats per la reforma), respecte de les 1.050 donacions del període gener-febrer del 2023.

Davant aquestes xifres, Merino ha valorat que aquest increment és "la constatació de l'impacte positiu que té la reforma tributària impulsada pel Consell". Segons ha assenyalat, "després d'anys en què les donacions s'havien estancat a causa dels tributs que els castellonencs havien d'assumir, la bonificació reactiva aquest tipus d'operacions".

Amb aquesta mesura tributària, que segons la titular d'Hisenda és "fonamental per a aportar dinamisme a l'economia de la província i de la Comunitat", s'aconsegueix "incentivar de manera voluntària aquest tipus d'operacions", ha dit.

Merino ha fet aquestes declaracions després de visitar les instal·lacions de la delegació territorial de la Conselleria d'Hisenda i de l'Agència Tributària Valenciana (ATV) a Castelló, que s'han recondicionat amb 296.924 euros. Durant la visita, la consellera ha posat en valor l'activitat dels empleats públics i ha subratllat també la labor que realitza l'ATV per a "acostar l'administració a la ciutadania i la lluita contra el frau fiscal".

També et pot interessar

stats