Mercadona i els sindicats pacten un nou conveni col·lectiu amb pujades de fins al 6% vinculades als beneficis

L’empresa del valencià Juan Roig s’ha compromés també a reduir la jornada laboral en 2025  

Mercadona líder en reputació
Un supermercat Mercadona en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Mercadona i els representants d'UGT, CCOO i el Sindicat Independent han signat el nou conveni col·lectiu d'empresa, que entrarà en vigor l'1 de gener de 2024 i tindrà una duració de cinc anys fins a finals de 2028. Segons informa la cadena valenciana de supermercats, l'acord garanteix el poder adquisitiu de la plantilla i contempla una pujada salarial de fins al 6%, en cas d’acomplir-se els objectius de benefici de l’empresa. A més, la companyia de Juan Roig s’ha compromés a reduir la jornada laboral en 2025.  Mercadona tenia a finals de novembre 1.626 botigues a Espanya i una plantilla de 99.000 persones.

Concretament, l'increment del salari base es vincula a l'IPC, fins a un 2,5%. En cas de ser superior, la companyia completarà aquest increment fins a un màxim del 6%, percentatge vinculat als objectius del benefici. Es tracta d'una mesura d'acord amb el model de “creació de riquesa i repartiment de beneficis compartits” que ve aplicant des de fa anys.

En el nou conveni es fa extensible als treballadors dels ruscos (magatzems exclusius per a la venda en línia) i dels blocs logístics el descans de huit caps de setmana a l'any. Aquesta iniciativa entrarà en vigor de manera progressiva en 2024 i finalitzarà en 2025, la qual cosa suposarà que abast a la major part de la seua plantilla.

Mercadona ja garanteix un sou mínim d'entrada de 1.507 euros al mes/bruts (20% més que el salari mínim), més els complements propis de la seua política retributiva que suposen increments d'un 11% anual fins al tram 5 i que pot arribar a representar un 60% més sobre el salari mínim, entre altres.

Des d’UGT, la responsable estatal del sector de Comerç, Lola Luna, ha destacat la importància del conveni perquè és el de major afectació del sector. D’altra banda, el secretari de la federació de Serveis de CCOO, Jose M. Martínez, ha recalcat que el conveni demostra que, a través del diàleg social, es poden adaptar les noves realitats laborals i millorar-ne les condicions. Per la seua part, Fermín Palacios, secretari del Sindicat Independent, ha destacat que el conveni assegura el manteniment del poder adquisitiu de tots els treballadors i la creació continuada d'ocupació estable.

Des de la cadena valenciana, han destacat que continuen sent pioners en la introducció de polítiques de conciliació. A més, la directora de Relacions Laborals, Ruth García, ha afirmat que el seu model de gestió es basa a satisfer la plantilla. 

També et pot interessar

stats