La mel de romer i tarongina, en risc per les pluges i les altes temperatures

El sector apícola lamenta que aquesta campanya ha sigut la pitjor en els tres últims anys i demana protecció de l'intrusisme de tercers països

El canvi clìmàtic posa en risc la producció de la mel / À Punt NTC

Trobar mel de romer i tarongina autèntica serà tot un repte enguany. El sector apícola passa per un moment complicat, ja que aquesta ha sigut la pitjor campanya dels últims tres anys: sols s'ha produït un 20% de mel i el 40% dels ruscos no han sobreviscut.

Les pluges del mes d'abril i les elevades temperatures de la tardor tenen bona part de culpa, segons els apicultors, que també denuncien l'intrusisme d'alguns intermediaris. Els acusen de comprar mel de països tercers i mesclar-les amb les que es produeixen a la Comunitat Valenciana per a després vendre-la com si fora autòctona.

Per a formar part de la solució, apicultors i apicultores han preparat un pla de viabilitat que presentaran aquest dilluns a la consellera d'Agricultura. Els quatre punts que el conformen se centren en el decret de la pinyolada, la inversió en investigació, les alternatives als insecticides tòxics i en el compliment de les mateixes exigències per a la mel de països tercers.

També et pot interessar

stats