Divisió entre el sector citrícola pel decret de la pinyolada

Els apicultors valencians denuncien que el decret els prohibeix instal·lar els ruscos a menys de quatre quilòmetres de zones citrícoles 

Divisió entre el sector citrícola pel decret de la pinyolada / À Punt NTC

El sector citrícola confirma la divisió a l'hora de modificar el decret de la pinyolada. Les organitzacions agràries i les cooperatives han presentat a la Conselleria d’Agricultura un document consensuat, però sense el suport del Comité de Gestió de Cítrics. A més, aposten per disminuir progressivament les noves plantacions de les varietats híbrides. 

Per la seua banda, els apicultors se senten perseguits i amb els ruscos desterrats. Diuen que durant 27 anys han patit el maltractament de l'administració i que enguany els perjudica encara més pels efectes de la sequera. 

El que també pateixen els 2.500 apicultors de la Comunitat Valenciana és, diuen, el decret de la pinyolada, que els prohibeix instal·lar els ruscos a menys de quatre quilòmetres de zones citrícoles i ja estan farts. I assenyalen les varietats híbrides de mandarines, com la nadorcott, com les responsables.

Per si no n'hi haguera prou, el sector ha de combatre el paràsit varroa. D'ací a no res, si res no canvia, estaran obligats a volar, a emportar-se els ruscos a Requena o més enllà de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats