Mazón vol reforçar l'acció de la taula de diàleg social per a avançar en temes "estratègics" per a la Comunitat Valenciana

És la tercera cita d'aquest fòrum, on estan presents el Consell, la patronal i els sindicats

Reunió de la Taula de Diàleg Social
Reunió de la Taula de Diàleg Social / GVA

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat que en aquesta legislatura es reforçarà l'acció de la taula de diàleg social per a "des del rigor i la pluralitat”, defensar els interessos comuns de la Comunitat Valenciana i conjuminar esforços per a millorar l'activitat econòmica i social de la ciutadania. Així, el cap del govern valencià ha remarcat "la voluntat de diàleg constant i constructiu” del Consell amb els agents socials per tal d'avançar en temes estratègics i prioritaris per a la Comunitat Valenciana, tal com ha indicat en un comunicat.

De fet, és la tercera reunió de la taula de diàleg social enguany: al gener es va constituir i a primeries de març es va abordar l'informe de la comissió d'experts en finançament nomenats per les Corts sobre el fons transitori d'anivellament i el deute. Així, a més de les dues sessions ordinàries que estan previstes per al que queda d'any, també n'hi haurà una altra extraordinària de pressupostos.

En aquesta reunió s'han analitzat les diferents taules i subtaules per a treballar de manera coordinada entre els agents socials i els diversos departaments de la Generalitat en assumptes estratègics per al conjunt de la societat valenciana, com són economia, serveis socials, sanitat, igualtat, habitatge i educació, entre altres. Així mateix, s'ha tractat la proposta de modificar el reglament de la llei 7/2015 de participació i col·laboració institucional de les organitzacions sindicals i empresarials representatives de la Comunitat Valenciana per a adaptar-lo a les necessitats actuals.

En la taula de diàleg social de la Comunitat Valenciana formen part, a més de la Generalitat, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i els sindicats UGT-PV i CCOO PV.

També et pot interessar

stats