Mazón situa l'ampliació del port de València com a condició per a l'enlairament de la Comunitat Valenciana

El cap del Consell destaca que "és ja una qüestió de país", perquè aquest projecte contribuirà a millorar el PIB de tot Espanya. Per això reclama superar l'"embut" en el qual es troba

El president executiu d'Europa Press, Asís Martín de Cabiedes, saluda al Carlos Mazón
El president executiu d'Europa Press, Asís Martín de Cabiedes, saluda Carlos Mazón / Rober Solsona (Europa Press)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha defensat que l'ampliació nord del port de València és una "condició sine qua non" per al desenvolupament econòmic de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa ha instat a la unitat entre administracions i empreses perquè s'acabe.

"Aquest ecosistema no pot esperar més. Espanya ens espera, però nosaltres també esperem Espanya. Aquesta és la gran ambició per a eixa Comunitat Valenciana oberta que vol liderar la Mediterrània, Espanya i Europa sense cap mena de complexos".

Així ho ha manifestat en la inauguració de la segona edició de la jornada Comunitat Valenciana cap al Futur, organitzada per Europa Press amb la participació de representants d'empreses valencianes. En el fòrum s'analitzen tres qüestions clau: la innovació industrial i competitivitat, la transició ecològica i el creixement sostenible i la transformació digital en sectors clau.

Mazón ha remarcat que l'ampliació del port és l'"epicentre" de les demandes de la Generalitat i "el trampolí més immediat que tenim". Per això ha garantit que continuarà reivindicant-la en tots els fòrums "sempre des de l'escolta als sindicats, les empreses i el sector logístic i energètic".

"És ja una qüestió de país", ha asseverat, insistint que aquest projecte contribuirà a millorar el PIB de tot Espanya. Per consegüent, ha reclamat superar l'"embut" en el qual es troba.

A més, ha advertit que tant l'ampliació del port com l'aigua que necessiten els regants d'Alacant i el sector de la ceràmica de Castelló són "assumptes que tenen la llum ambre i on comença a estar parpellejant la llum roja". "Sense ells ens costarà molt parlar d'aquest ecosistema i d'una Comunitat Valenciana oberta", ha augurat. També ha al·ludit als futurs pressupostos generals de l'Estat (PGE) i a la reforma del sistema de finançament autonòmic.

Generar un entorn fiscal atractiu per a captar inversions

En general, Mazón ha assegurat que en els més de cent dies que fa que governa s'ha marcat com a objectius un entorn fiscal atractiu per a captar inversions, en lloc d'estar "en el top" d'Espanya en matèria d'impostos; la sobirania energètica, perquè "sense eixa sobirania no s'entén l'estat de les autonomies", i la simplificació burocràtica per a no "ofegar" les perspectives de futur.

També et pot interessar

stats