Mazón destaca la unitat de les institucions i els regants en la reivindicació de l'aigua

El cap del Consell ha inaugurat la planta fotovoltaica i bassa de reg de la Societat Agrària de Transformació (SAT) Mare de Déu del Rosari-Els Suïssos d'Albatera 

El president Carlos Mazón, aquest dissabte a Albatera durant l'inauguració de la planta fotovoltaica i bassa de reg de la Societat Agrària de Transformació (SAT) Mare de Déu del Rosari-Els Suïssos
El president Carlos Mazón, aquest dissabte a Albatera durant l'inauguració de la planta fotovoltaica i bassa de reg de la Societat Agrària de Transformació (SAT) Mare de Déu del Rosari-Els Suïssos / GVA

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat aquest dissabte a Albatera (Baix Segura) la unitat del Consell, la Diputació d'Alacant, ajuntaments i regants per a reclamar l'aigua per a la Comunitat Valenciana.

Durant la inauguració de la planta fotovoltaica i bassa de reg de la Societat Agrària de Transformació (SAT) Mare de Déu del Rosari-Els Suïssos d'Albatera ha subratllat que "arriben els temps de la unitat de tota la nostra terra per a la defensa i l'aprofitament de l'aigua que mereixem, amb la unitat de tots, donant-hi suport amb dents i ungles perquè tenim raó".

Mazón ha mostrat el compromís del nou Consell amb l'aigua i ha assenyalat que la Comunitat Valenciana pateix "un deute d'inversió i finançament" per part del govern espanyol. "Mai podíem imaginar que tindríem un deute de l'aigua amb més de 25 transvasaments sectorials que se'ns han anat retallant amb el Tajo-Segura", ha criticat.

En aquest sentit, el president ha valorat que el Govern espanyol haja aprovat "per fi" el conveni del transvasament Xúquer-Vinalopó, després d'una reivindicació de "més de 20 anys" i ha considerat que aquesta decisió dona "la raó a la defensa de l'aigua" per a les comarques alacantines davant el "menyspreu" del Govern espanyol "també amb els transvasaments".

El cap del Consell ha remarcat que Albatera és punt estratègic i d'ancoratge "dels dos transvasaments més necessaris que tenim", i un exemple de saber utilitzar i aprofitar l'aigua "amb responsabilitat i amb sostenibilitat energètica", ja que l'aigua és "l'or del segle XXI".

La planta fotovoltaica, situada al Fondó dels Frares (Vinalopó Mijtà), compta amb una potència per a autoconsum d'1,012 MW; mentre que la bassa de reg a Albatera satisfà la demanda de reg dels agricultors del terme municipal, amb una capacitat de més de 600.000 metres cúbics d'aigua.

La Diputació d'Alacant destinarà 1,2 milions a la millora d'aquesta infraestructura de reg per a garantir els subministraments a la zona i reduir les pèrdues d'aigua i els consums energètics a través de la construcció d'una conducció per a aigua de reg des de les instal·lacions de la SAT fins al paratge La casica del hambre.

La infraestructura comptarà amb una instal·lació solar fotovoltaica per a elevar l'aigua sense cap cost durant les hores de sol, ja que en l'actualitat s'impulsa amb dues bombes de 50 l/s i 100 l/s, respectivament, segons ha anunciat el president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez.

També et pot interessar

stats