Mazón confia que els plans d’electrificació de Ford arriben "al més prompte possible" a Almussafes

El president de la Generalitat ha incidit que continuaran donant “facilitats” a les empreses del sector automobilístic

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, durant el ple de les Corts
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, durant el ple de les Corts / Rober Solsona (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 de novembre 2023 - 17:16 Actualitzat: 20 de novembre 2023 - 17:53

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha mostrat la seua confiança que grans inversions, com les de Ford, "continuen produint-se", així com que els plans de la multinacional sobre l'electrificació de vehicles "arriben al més prompte possible a la Comunitat Valenciana". Així ho ha declarat als corredors de les Corts, preguntat per la possibilitat que la companyia nord-americana ajorne les inversions per a l'electrificació a Almussafes (Ribera Baixa) i pel tancament de la fàbrica d'un dels seus proveïdors.

Mazón, després de remarcar que no vol parlar de rumors ni de notícies que no li haja traslladat la multinacional, ha subratllat que el govern valencià està "en permanent contacte" amb Ford i amb altres empreses que pretenen instal·lar-se en el territori valencià. "Donarem totes les facilitats, dins de les nostres competències i possibilitats", ha asseverat, i ha mostrat el seu respecte a qualsevol decisió que puga adoptar la firma. En aquesta línia, el cap del Consell s'ha compromés a continuar donant suport al sector automobilístic i a les indústries auxiliars, "especialment al voltant d'Almussafes". "Serà així, continuarem treballant amb Ford i continuarem donant-li facilitats", ha insistit.

La setmana passada, UGT-PV va anunciar que Ford està estudiant "ajornar qualsevol decisió que tinga a veure amb inversions" per a l'electrificació de la fàbrica d'Almussafes. Així ho va traslladar el sindicat majoritari de la factoria després d'una visita de directius de la multinacional a la planta.

D’altra banda, els treballadors de Rhenus Automotive iniciaran aquest dimarts una vaga davant l'anunci del tancament de la fàbrica, proveïdora de Ford Almussafes, que deixa en l'atur la totalitat de la plantilla, més de 120 operaris, segons han informat fonts sindicals.

El clúster de l'automoció manté la confiança en l'arribada de treball a la planta

D'altra banda, sobre aquest tema també s'ha pronunciat el clúster d'automoció i mobilitat de la Comunitat Valenciana (AVIA), que ha assegurat en un comunicat que manté la confiança en l'adjudicació de la producció de vehicles elèctrics a la planta de Ford a Almussafes. En tot cas, AVIA mostra "prudència" davant els retards i espera les notícies que es produïsquen de manera oficial per part de la companyia i els portaveus.

AVIA, que representa 121 empreses del sector, espera que els plans de la multinacional es revelen per a eixir de la "incertesa" que afecta principalment les companyies que són proveïdores de nivell 1. En general, defén que tant Ford com la resta de fabricants d'automoció perceben la Comunitat Valenciana com "un territori òptim per a les inversions, amb un teixit empresarial competitiu i capaç d'estar a l'altura dels nous projectes relacionats amb la mobilitat, tal com s'ha demostrat amb la instal·lació d'altres multinacionals que estan atraient un gran nombre de professionals".

També et pot interessar

stats