La logística i la mobilitat centren la segona cimera empresarial de la Comunitat Valenciana i Madrid

En aquest marc tindrà lloc una reunió entre el cap del Consell, Carlos Mazón, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso

Carlos Mazón i Isabel Díaz Ayuso amb el president de la fundació Conexus, Manuel Broseta, a Madrid aquest dimarts
Carlos Mazón i Isabel Díaz Ayuso amb el president de la fundació Conexus, Manuel Broseta, a Madrid aquest dimarts / Europa Press

La Fundació Conexus organitza aquest dimarts la II Cimera empresarial eix Comunitat Valenciana - Madrid, que acull de nou el Casino de la capital espanyola. L’objectiu d’aquesta trobada és la consolidació de la relació socioeconòmica d'ambdues autonomies, que representen el 25% del PIB de l'Estat i el 26% de la població. La jornada compta amb la col·laboració de les patronals valenciana i madrilenya, de les respectives cambres de comerç i de l'associació empresarial AVE. L'anterior cimera es va fer el novembre de l'any passat.

Amb dues taules temàtiques, la cimera plantejarà un full de ruta perquè administracions i empreses puguen abordar amb eficiència els reptes que presenta aquesta important connexió territorial i empresarial fins a encaminar-la cap a un “paradigma descarbonitzat, sostenible i digitalment connectat, d'acord amb les demandes del segle XXI i d'Europa”.

Pròximes reunions, Múrcia, Aragó, Andalusia i les Balears

En aquest marc tindrà lloc també una reunió entre el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. El cap del Consell ha avançat que d’aquesta manera la Comunitat Valenciana comença a marcar la seua "pròpia estratègia" amb la resta de territoris per a "establir eixos i plataformes de creixement de competitivitat". Mazón ha anunciat que “prompte” també es materialitzaran cites semblants amb "Múrcia i amb Andalusia per a la nostra aigua i el nostre finançament, prompte ho farem turísticament amb les Balears, i prompte ho farem també en termes de logística amb Aragó".

A aquesta cita acudiran també representants del port de València, pel qual circulen el 40% de les exportacions espanyoles que ixen a la mar i que és el principal centre de distribució de mercaderies de les empreses madrilenyes per via marítima.

També et pot interessar

stats