El lloguer puja més d’un 37% a València i Castelló en els últims quatre anys

Segons el portal immobiliari Idealista, són dos de les sis capitals on més han pujat els arrendaments de vivenda.

València i Castelló ocupen el tercer i quart lloc respectivament en el rànquing de pujades, per darrere de Palma i Màlaga | EP
València i Castelló ocupen el tercer i quart lloc respectivament en el rànquing de pujades, per darrere de Palma i Màlaga | EP

Per damunt del 30% s’incrementen els preus del lloguer en sis capitals espanyoles durant els últims quatre anys, coincidint amb aquesta última legislatura, segons un estudi elaborat pel portal immobiliari Idealista.

A València els propietaris demanen un 37,9% més per arrendar els seus habitatges que en l’anterior mandat municipal. I a Castelló, els preus s’encareixen un 37,3%. 

Les dos ciutats valencianes ocupen el tercer i quart lloc en el rànquing de pujades, per darrere de Palma, on l’increment és del 46,2% i Màlaga, on la pujada és del 42,1%. En cinquena i sisena posició, Madrid, amb un 36,7%, i Barcelona, amb un 34,2%.

Les capitals canàries són les següents on més ha pujat el preu del lloguer, amb increments del 29,2% a Santa Cruz de Tenerife i del 28,6% a Las Palmas de Gran Canaria, seguits molt de prop per Lugo, Ourense, Sevilla i Alacant (28,5%, 28,4%, 28,2% i 28% respectivament).

A l’interior de la Península, l’estudi revela que les capitals amb majors pujades són Terol, amb un 26,7%, Valladolid, amb un 26%, Àvila, amb un 25,8%, i Segòvia, amb un 25,3%. En el sud, Almeria és la segona ciutat que experimenta una notable pujada del 25,2%.

Per contra, les pujades més discretes s’han produït a Jaén (4,4%), on els arrendaments van créixer menys en els últims quatre anys, seguit per Sòria (5,7%), Ciudad Real (6,3%), Cadis (6,4%), Badajoz (7%) i Bilbao (9,8%).

També et pot interessar

stats