Els llauradors i ramaders de 138 localitats aconsegueixen duplicar les ajudes a zones amb limitacions naturals

La Unió de Llauradors frena la desaparició d'aquestes ajudes, que havia previst la Conselleria d'Agricultura

Un ametler
Un ametler / Unió de Llauradors

Els llauradors i ramaders de 138 localitats situades en zones amb limitacions naturals no sols no es quedaran sense ajudes per aquest concepte, sinó que les duplicaran. La Unió de Llauradors va denunciar al gener que la Conselleria d'Agricultura havia eliminat aquestes ajudes, que sumaven inicialment 6,16 milions d'euros, en el pla estratègic de la nova PAC que havia presentat. I va anunciar que hi al·legaria. Aquest dijous, l'organització ha comunicat que les seues al·legacions han aconseguit frenar l'eliminació d'aquestes ajudes "necessàries per a mantindre la renda a l'interior" i elevar-les fins als 11 milions d'euros.

L'organització agrària també ha explicat que a més, demana incorporar "una nova ajuda agroambiental per als cultius de secà de la Comunitat Valenciana: olivera, fruita seca, vinya i cereal per la importància que tenen en l'activitat econòmica de les zones d'interior, en risc de despoblació, i que per les seues característiques són menys competitives que les zones de regadiu". L'ajuda seria de 100 euros per hectàrea (suposaria 7,2 milions d'euros a l'any) "perquè realitzen pràctiques beneficioses per al medi ambient, com la lluita biològica contra plagues i malalties de cadascun d'aquests cultius o pràctiques sostenibles per al cultiu".

Entre altres peticions, la Unió també ha sol·licitat en les seues al·legacions una ajuda agroambiental a l'apicultura o una altra ajuda agroambiental a la ramaderia ecològica per a més activitats agràries i ramaderes que la que planteja inicialment la Conselleria.

També et pot interessar

stats