Lladró planteja prorrogar l’ERTO vigent més enllà de març de 2020

Aquesta era la data en què estava previst que finalitzara l’expedient de regulació temporal d’ocupació que afecta dos de les seues empreses.

Detall de la fàbrica de Lladró en una imatge d'arxiu
Detall de la fàbrica de Lladró en una imatge d'arxiu

La direcció de Lladró ha comunicat als sindicats la necessitat d’obrir un període de consultes per a negociar una pròrroga de l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) –vigent des d’octubre de 2018– més enllà de març de 2020, data en la qual estava previst que acabara. La mesura s’aplicaria en dues de les quatre empreses del grup, concretament en Porsa i en Art i Porcellanes.

Aquest expedient temporal suposaria noves “reduccions de jornada” en aquestes dues companyies amb l’objectiu d’ajustar la producció fins que Lladró supere l’actual situació conjuntural que travessa i “prenga impuls”, segons la companyia.

La intenció d’obrir el diàleg va ser comunicada aquest dimecres als sindicats, que ara tenen set dies per a constituir la taula negociadora que es preveu que puga reunir-se amb la direcció a la fi de la setmana vinent.

Cal recordar que el grup, propietat del fons inversor PHI Industrial des de 2017, va iniciar el ERTO encara vigent el 19 d’octubre de 2018. Es tracta d’un expedient que afecta un total 270 treballadors –de les empreses Porsa, Art i Porcellanes i Daisa–, i d’aplicació durant 123 dies, en un període de 18 mesos, fins al març de 2020.

Quan es va prendre la decisió de portar avant l’ERTO, sense aconseguir acord en el període de consultes, la companyia va justificar la necessitat d’aquesta “flexibilització temporal de la producció” per a “aconseguir el progrés necessari que porte al creixement de les vendes” i apuntava que “causes econòmiques i productives” feien “imprescindible” la mesura per a “no incrementar els nivells d’estoc i compassar l’oferta a la demanda”.

ERO que va afectar 76 treballadors

Es dona la circumstància que enguany, al maig de 2019, Lladró va iniciar a més un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que va afectar 76 treballadors de les quatre empreses del grup. 

La companyia, adquirida el 2017 pel fons inversor PHI Industrial, considera que “en un entorn en el qual resulta imprescindible augmentar la competitivitat aplicant les mesures necessàries per a procurar un creixement sostenible a llarg termini, els acords aconseguits hui són un pas avant en el pla de reposicionament i de millora iniciat per la marca”.

També et pot interessar

stats