Lidl guanya el segon assalt del pols contra Thermomix i podrà tornar a vendre el seu robot de cuina

La secció 15 de l'Audiència de Barcelona ha estimat el recurs interposat per la cadena de supermercats contra la companyia d'electrodomèstics en un plet que es remunta a 2019

Els robots de cuina
Els robots de cuina / À Punt NTC

Lidl ha invertit el pols contra Thermomix pel seu robot de cuina. Si fa un any, el tribunal mercantil de Barcelona donava la raó a Thermomix, ara la secció 15 de l'Audiència de Barcelona ha estimat el recurs interposat per Lidl contra Vorwerk (titular de la marca Thermomix) en el plet que els va enfrontar per la comercialització del seu robot de cuina. El duel entre les dos empreses es remunta a juny de 2019.

La sentència no es ferma, però LIdl pot tornar a vendre el seu robot de cuina. Aquest fet és important donat que fa un any la sentència que va donar la reó a Thermomix obligava a Lidl a cessar la importació, emmagatzematge, oferiment i/o comercialització de la seua màquina de cuina i a retirar del mercat tots els exemplars que es troben en el seu poder i en el dels seus distribuïdors, els documents comercials, material publicitari i promocional, també a Internet.

Els magistrats consideren que la patent en la qual Vorwerk es fonamentava per a imputar-li la infracció dels seus drets és nul·la. El pronunciament considera que Vorwerk va ampliar la protecció "de manera il·legítima en el curs de la tramitació de la patent" i que "fins i tot en cas que la patent no fora vàlida, no hi havia infracció per part de Lidl de la patent Vorwerk." .

També et pot interessar

stats