Thermomix guanya el juí pel robot de cuina contra el de Lidl

El tribunal mercantil de Barcelona condemna la cadena comercial a la retirada de totes les seues màquines.

Thermomix guanya el juí pel robot de cuina contra el de Lidl
Thermomix guanya el juí pel robot de cuina contra el de Lidl

Thermomix ha guanyat el pols judicial amb el robot de cuina de Lidl. El grup Vorwerk & Co. Interholding GMBH, propietari de Thermomix, va portar el passat mes de novembre a juí Lidl Supermercados SAU per la importació i comercialització a Espanya del robot de cuina denominat Monsieur Cuisine Connect, amb la marca Silvercrest. Ara, el tribunal Mercantil de Barcelona dona la raó a Thermomix, segons ha notificat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La sentència té data d'aquest dimarts, 19 de gener.

La secció especialitzada dels jutjats mercantils ha determinat que la patent de l'empresa Vorwerk compta a Espanya amb tota la protecció de les característiques del seu robot de cuina, segons explica la nota de premsa. En el pronunciament també es considera que l'empresa demandada ha implementat, de forma infractora, les característiques de Thermomix recollides en una patent a la màquina Monsieur Cuisine.

Per això, el tribunal condemna a cessar en la importació, emmagatzematge, oferiment i/o comercialització de la màquina de cuina de Lidl i a retirar del mercat tots els exemplars de la màquina que es troben en el seu poder i en el dels seus distribuïdors, els documents comercials, material publicitari i promocional, també a Internet.

La sentència també condemna Lidl a indemnitzar la demandant, Vorwerk, pels danys i perjuís causats, amb l'abast que es determinarà en la fase d'execució d'aquesta sentència, en el moment en què aquesta siga ferma. La sentència no és ferma i es pot recórrer, "però, la demandada ha d'atendre tots els extrems de la condemna", adverteix la resolució.

També et pot interessar

stats