Lagarde confirma que el BCE podria pujar els tipus d'interés al juliol

El Banc Central Europeu manté en 0% els tipus d'interés des de 2016

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, en una imatge d'arxiu
La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, en una imatge d'arxiu / Reuters

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha confirmat aquest dimecres una probable pujada dels tipus d'interés al juliol, després de concloure a principi del mateix mes el programa de compra d'actius (APP).

"La primera pujada de tipus (...) tindrà lloc temps després del final de la compra d'actius", ha dit Lagarde en una conferència organitzada a Ljubljana pel Banc Nacional d'Eslovènia i emesa en línia.

La presidenta del BCE ha mantingut l'expectativa que el programa de compra de bons APP concloga "a principis del tercer trimestre", i ha precisat que la pujada dels tipus podria adoptar-se en qüestió de "només unes setmanes". El BCE manté en 0% els tipus d'interés des de 2016.

Respecte a la inflació, la taxa interanual va pujar fins al 7,5% el mes passat, ha donat a entendre que només "a mitjà termini" es preveu una tornada als nivells defensats fins ara pel BCE, de taxes entorn del 2%.

"Sembla cada vegada més improbable que torne la dinàmica desinflacionista de la dècada passada", ha assenyalat. "Les nostres projeccions d'inflació apunten cada vegada més al fet que la inflació se situe en l'objectiu a mitjà termini", ha afegit.

Siga com siga, la presidenta del BCE ha promés una normalització "gradual" de la política monetària després de la primera pujada dels tipus.

També et pot interessar

stats