El BCE confirma que conclourà les compres de deute en el tercer trimestre

L'entitat ha anunciat que apujarà els tipus d'interés transcorregut un temps des del final d'aquestes compres i de manera gradual

Seu del Banc Central Europeu a Frankfurt
Seu del Banc Central Europeu a Frankfurt

El Banc Central Europeu (BCE) ha confirmat aquest dijous que conclourà les compres de deute en el tercer trimestre perquè "la inflació ha augmentat significativament i continuarà sent elevada durant els pròxims mesos" per l'energia.

Després de la reunió del Consell de Govern, el BCE ha informat en un comunicat que mantindrà el tipus d'interés de les subhastes setmanals en el 0%, el de la facilitat marginal de crèdit en el 0,25% i el de la facilitat de depòsit en el -0,25%.

De cara al futur, afig l'entitat, "la política monetària del BCE dependrà de les noves dades i de l'evolució de l'avaluació de les perspectives pel Consell de Govern".

Així mateix, ha reiterat que apujarà els tipus d'interés transcorregut un temps des del final de les compres de deute i de manera gradual.

"L'agressió russa a Ucraïna està causant un enorme sofriment. També està afectant l'economia a Europa i a altres llocs. El conflicte i la incertesa associada estan deteriorant greument la confiança de les empreses i dels consumidors", ha dit el BCE.

A més, les disrupcions en el comerç ocasionen noves escassetats de materials i d'inputs.

L'acusada pujada dels preus de l'energia i de les matèries primeres redueix la demanda i frena la producció, segons l'entitat monetària.

L'evolució de l'economia dependrà fonamentalment de com es desenvolupe el conflicte, de l'impacte de les sancions actuals i d'altres possibles mesures futures.

A causa del notable encariment dels costos de l'energia, les pressions inflacionistes s'han intensificat en molts sectors. No obstant això, el BCE es vol deixar opcions obertes per a poder reaccionar en cas que la situació canvie.

"En les actuals condicions d'elevada incertesa, el Consell de Govern mantindrà les opcions obertes, la gradualitat i la flexibilitat en l'execució de la política monetària", ha postil·lat el BCE.

El Consell de Govern està preparat per a ajustar tots els seus instruments dins del seu mandat i actuar amb flexibilitat si fora necessari.

També et pot interessar

stats