Lagarde anticipa que una nova pujada de tipus d’interés per part del BCE a juliol és “molt probable”

La presidenta del BCE considera que si no es produeix un canvi “important” s’ajustaran els tipus per novena vegada

Christine Lagarde, presidenta del BCE en una imatge d'arxiu
Christine Lagarde, presidenta del BCE en una imatge d'arxiu / Arnd Wiegmann (Reuters)

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha valorat aquest dijous com a “molt probable” que l’entitat torne a apujar els tipus d’interés a juliol si no es produeix un canvi important en les condicions. Lagarde insisteix així en la idea plantejada després de la reunió de dijous, en la qual el BCE va aplicar un ajust de 25 punts bàsics, de forma que la taxa de referència per a les operacions de refinançament s’ha situat en el 4%.

"Les nostres decisions futures garantiran que els tipus d'interés arriben a nivells prou restrictius per a aconseguir que la inflació torne a temps al nostre objectiu a mitjà termini del 2%", ha comentat aquest divendres durant el sopar del G30 a Amsterdam. A més, aquests futurs nivells es mantindrien “durant el temps necessari”, el que recorda novament al discurs de dijous, en el qual va explicar que encara quedava trajecte per recórrer.

No obstant això, Lagarde ha assegurat que el camí que ja s’ha seguit fins hui ha implicat un ajust "considerable" i aquest ja es comença a sentir al llarg de la cadena de transmissió.

No serà fins a juliol quan el banc seguirà un enfocament "dependent" de les dades per a determinar el nivell apropiat i la duració de la restricció.

També et pot interessar

stats