L'OCDE empitjora totes les seues previsions per a Espanya i apunta cap a la incertesa política

L'economia espanyola serà en 2020 la que més frenarà el seu creixement entre les principals economies avançades.

En la seua anàlisi de l'economia espanyola, l'OCDE considera crucial la millora de la productivitat
En la seua anàlisi de l'economia espanyola, l'OCDE considera crucial la millora de la productivitat / Arxiu
21 de novembre 2019 - 14:09

L'economia espanyola creixerà enguany a un ritme del 2%, quatre dècimes menys que en 2018, i es frenarà a l'1,6% en 2020 i 2021, segons l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). Aquesta organització ha empitjorat les seues perspectives de creixement, desocupació, deute i dèficit per a Espanya, on adverteix que la incertesa política genera "ambigüitat" en l'àmbit fiscal, segons l'última edició de l'informe Perspectives econòmiques de l'OCDE.

Així, la pèrdua de quatre dècimes en l'expansió del PIB prevista per a 2020 respecte a la de 2019 suposa la desacceleració més gran estimada per la institució entre els grans països avançats al costat del Japó, que frenarà el seu creixement de l'1% en 2019 al 0,6% en 2020.

D'aquesta manera, els nous pronòstics de l'anomenat Club dels països desenvolupats resulten lleugerament menys optimistes que els de l'executiu espanyol, que espera un creixement del 2,1% enguany i de l'1,8% en 2020.

A pesar que Espanya continua creixent substancialment per damunt de la majoria d'economies desenvolupades i de la mitjana de la zona euro (1,2% en 2019, 1,1% en 2020 i 1,2% en 2021) la intensitat de l'alentiment de l'economia espanyola continuarà en 2020, quan l'OCDE confia que es modere i fins i tot es revertisca en la majoria de la resta d'economies.

En la seua anàlisi de l'economia espanyola, l'OCDE considera crucial la millora de la productivitat, que recomana impulsar mitjançant avanços en competitivitat i innovació, així com la formació dels treballadors.

També et pot interessar

stats