L'IPC es dispara al febrer fins al 7,4%, la taxa més alta en 33 anys

L'encariment es deu sobretot a l'increment del preu dels aliments i les begudes no alcohòliques, dels carburants i també de l'electricitat

Clients comprant en el supermercat Lidl en una imatge d'arxiu
Clients comprant en el supermercat Lidl en una imatge d'arxiu / LIDL

L'índex de preus de consum (IPC) ha pujat un 0,6% al febrer amb relació al mes anterior i ha elevat de colp la taxa interanual més d'un punt, fins al 7,4%, la taxa més alta en 33 anys, concretament des de juliol de 1989.

Amb la dada de febrer, l'IPC interanual encadena la seua catorzena taxa positiva consecutiva, segons les dades avançades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'augment de l'IPC interanual de febrer fins al 7,4% es deu a les pujades "generalitzades" en la majoria dels seus components, entre les quals destaquen les dels aliments i begudes no alcohòliques i els carburants, així com el comportament dels preus de l'electricitat.

En taxa mensual, l'IPC registra al febrer un increment del 0,6% respecte a gener, en contrast amb el descens del 0,4% experimentat el mes anterior.

En el segon mes de 2022, l'índex de preus de consum harmonitzat (IPCA) ha situat la seua taxa interanual en el 7,5%, més d'un punt per damunt de la de gener.

L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC de febrer a mitjan març.

També et pot interessar

stats