L'INE retalla al 0,1% el creixement econòmic del tercer trimestre

No obstant això, el creixement de l'economia espanyola en taxa interanual s'ha revisat a l'alça en sis dècimes, fins al 4,4%

Cadena de muntatge d'una fàbrica de Volkswagen
Cadena de muntatge d'una fàbrica de Volkswagen

L'economia espanyola va desaccelerar el seu creixement trimestral quasi dos punts entre el juliol i el setembre, fins a situar-ho en el 0,1%, davant del 2% del trimestre anterior, a causa, sobretot, de la frenada de la inversió i a la moderació del consum de les llars, segons la Comptabilitat Nacional publicada divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquest creixement del 0,1% és una dècima inferior a l'avançat el passat 28 d'octubre, quan l'INE va estimar un avanç trimestral del PIB del 0,2%.

No obstant això, el creixement de l'economia espanyola en taxa interanual que es va avançar el passat 28 d'octubre, del 3,8%, s'ha revisat a l'alça en sis dècimes, fins al 4,4%. Aquesta taxa contrasta amb el creixement del 7,6% del segon trimestre de l'any.

Estadística explica que en l'avanç de dades del tercer trimestre la majoria dels indicadors estadístics sobre l'evolució econòmica recent oferien resultats fins a agost. Els resultats que es publiquen divendres ja incorporen tots els indicadors estadístics que marquen l'evolució econòmica del tercer trimestre, "la informació del qual abasta ja, en la immensa majoria dels casos, el conjunt d'aquest", precisa.

El creixement trimestral del 0,1% registrat en el tercer trimestre es deu a la desacceleració del consum les llars, perquè només va augmentar un 0,1%, la qual cosa suposa 1,6 punts menys que en el trimestre anterior.

Per part seua, el consum de les institucions sense ànim de lucre va avançar un 0,9%, davant del creixement del 0,5% del trimestre anterior, mentre que la despesa pública es va disparar un 1,4% entre el juliol i el setembre, tornant a taxes positives després de tres trimestres consecutius de descensos.

La inversió va baixar un 0,1% en el tercer trimestre,davant de l'avanç del 2,9% del trimestre anterior.

També et pot interessar

stats