L'FMI rebaixa la previsió de creixement del PIB espanyol fins al 5,8%

Segons aquesta projecció, l’espanyola seria l’economia avançada que més creixerà enguany

Espanya ha patit la caiguda més gran del PIB amb diferència en el segon trimestre, en registrar una davallada del 18,5%
L'FMI preveu una crescuda del 5,8% del PIB espanyol durant 2022 / À Punt NTC

El Fons Monetari Internacional (FMI) estima que el producte interior brut (PIB) espanyol creixerà un 5,8% durant 2022, una previsió que suposa un ajust a la baixa de sis dècimes en comparació amb les previsions d'octubre, però es manté sense canvis en relació amb les publicades al desembre. Així consta en l’actualització de les estimacions de creixement econòmic mundial que ha publicat aquest dimarts. 

Quant a 2023, l'organisme amb seu a Washington, preveu actualment un creixement del 3,8% per al pròxim exercici, cosa que suposa una pujada d'1,2 punts respecte a la seua anterior previsió.

El secretari d'Estat d'Economia, Gonzalo García, ha valorat positivament les projeccions de l'FMI, que apunten que l'espanyola serà l'economia avançada que més creixerà tant el 2022 com el 2023 i serà “l'economia més dinàmica de la zona euro” en ambdós exercicis. Per a García, aquestes dades confirmen la “solidesa de l'actual cicle expansiu”.

El secretari d'Estat ha esmentat també la revisió a l'alça –en tres dècimes– de la predicció de l'FMI sobre el tancament de 2021, fins al 4,9%, repunt que corrobora “el bon to de l'activitat en el segon semestre” malgrat un context d'inflació de l'energia i colls de botella, ha afirmat.

Les projeccions oficials de l'executiu apunten a una pujada del PIB del 6,5% el 2021, del 7% el 2022 i del 3,5% en 2023. EFA

També et pot interessar

stats