L'FMI rebaixa al 5,7% la previsió de creixement per a Espanya per al 2021

Serà el país, amb Alemanya, que encapçalarà l'any vinent el repunt del PIB de les quatre grans economies europees, amb el 6,4% i el 4,6%

PIB
PIB

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha rebaixat aquest dimarts les previsions de creixement mundial i també la d'Espanya. En el cas espanyol, l'organisme considera que el 2021 el repunt de l'economia se situarà en un 5,7%, cinc dècimes menys que el que preveia fa tres mesos, mentre que eleva la del 2022 al 6,4%, sis dècimes més, enmig de la reactivació econòmica després de la pandèmia.

Així ho arreplega l'informe de Perspectives Econòmiques Globals, divulgat aquest dimarts i que situa les seues previsions per davall de l'última realitzada pel govern de Pedro Sánchez, que espera que el producte interior brut (PIB) cresca a Espanya un 6,5% el 2021 i un 7% el 2022.

Segons l'FMI, el repunt de l'economia espanyola permetrà reduir la desocupació fins al 15,4% el 2021 i al 14,8% el 2022, però continuarà mantenint-se com el més alt de la zona euro juntament amb Grècia. La institució liderada per Kristalina Georgieva no veu pressions inflacionistes significatives a Espanya i preveu un creixement dels preus del 2,2% per al tancament d'enguany i del 1,6% per al vinent, en línia similar a la zona euro.

L'informe augmenta el creixement estimat per a la zona euro al 5% el 2021, quatre dècimes més que en les previsions de juliol, i deixa sense modificar el del 2022, en el 4,3%. I en la previsió per a les principals economies europees, França serà la que registre un major creixement del PIB enguany amb un 6,3% (cinc dècimes més) i Itàlia creixerà el 5,8% (nou dècimes més) mentre que Alemanya veu retallades les previsions en cinc dècimes, fins a una repunt del PIB del 3,1%.

Tot el contrari ocorrerà el 2022, ja que Espanya i Alemanya es col·locaran al capdavant de les quatre grans economies europees, amb creixements del 6,4% i del 4,6%, respectivament, mentre que Itàlia haurà de conformar-se amb un 4,2% i França, amb un 3,9%.

Fora ja de la Unió Europea, l'FMI pronostica per al Regne Unit una rebaixa del creixement de dues dècimes respecte del pronòstic anterior, fins al 6,8%, mentre que incrementa en dues dècimes el del 2022, fins al 5%. El Fons en aquest nou informe xifra el creixement de l'economia mundial en el 5,9% per al 2021, una dècima menys, i en el 4,9% per al 2022, igual que en el seu informe de juliol.

També et pot interessar

stats