L'FMI assenyala Espanya entre els països que esquivaran la recessió

L'organisme diu, però, que l’economia estarà igualment arrossegada per l'afebliment de la demanda i la deterioració de la confiança dels consumidors

Imatge d'arxiu del logotip del Fons Montetari Internacional
Imatge d'arxiu del logotip del Fons Montetari Internacional / Lenin Nolly (Efe)

Espanya serà un dels països que aconseguirà eludir l'entrada en recessió tècnica l'any vinent. Així ho ha assegurat aquest divendres el Fons Monetari Internacional (FMI), que espera que el producte interior brut espanyol cresca un 1,2%. Això suposa una retallada de huit dècimes respecte de l'anterior pronòstic. Així i tot, manté l'economia espanyola al capdavant del creixement de l'eurozona.

"Espanya és un dels països per als quals no preveiem una recessió l'any vinent, quan tindrà un creixement fort", ha assenyalat Alfred Kammer, director del departament europeu de l’FMI, i ha advertit que l'economia espanyola, com les dels seus veïns europeus, es veurà arrossegada per l'afebliment de la demanda i la deterioració de la confiança dels consumidors.

Dimarts passat, la subdirectora del departament d'investigació de l’organisme, Petya Koeva Brooks, va reconéixer que el pronòstic per a Espanya resultava pessimista, ja que la institució internacional havia tancat les seues previsions abans de publicar-se la dada de creixement del PIB en el segon trimestre, que va superar les expectatives, amb una expansió de l’1,5%. "Si es feren ara les previsions per al 2023, probablement veuríem xifres fins i tot més elevades de les que tenim", va admetre la representant del Fons.

No obstant això, Kammer ha indicat que Espanya no recuperarà el nivell d'activitat prepandèmica fins a principis del 2024, després d'haver patit el 2020 la caiguda més intensa del producte interior brut entre les economies avançades per l'elevada exposició a sectors amb un alt component presencial, com l'hostaleria i el turisme.

També et pot interessar

stats