L'euro s'enfonsa al mínim des de fa vint anys després d'apujar-se els tipus d'interés als Estats Units

Aquest dijous la moneda europea es canvia per 0,98 dòlars i encara s'espera que la Reserva Federal prepare un nou augment de les taxes

Monedes i billets d'euro
Monedes i billets d'euro / Karl-Josef Hildenbrand (Europa Press)

L'euro continua la deriva a la baixa. Ha caigut al valor mínim davant del dòlar des de fa vint anys, enfonsat per la guerra d'Ucraïna i la pujada dels tipus d'interés als Estats Units. Se situa en el nivell de 0,98 dòlars i podria encara no haver tocat terra. La Reserva Federal del país nord-americà (Fed) ha augmentat aquest dimecres la taxa en 75 punts bàsics i deixa entreveure que els incrementarà més enguany i en 2023.

A les 7:30 hores (GMT) d'aquest dijous, l'euro es canviava a 0,9833 dòlars, davant dels 0,9891 dòlars de la negociació europea del mercat de divises de la jornada anterior.

La Fed ha apujat les taxes d'interés fins a situar-los en un rang objectiu d'entre el 3% i el 3,25%. Els mercats ja havien descomptat aquesta decisió, però les previsions de l'ens regulador sobre els tipus són restrictives, d'un increment d'altres 125 punts bàsics fins a finals d'any i d'una pujada d'altres 25 punts bàsics en 2023, fins a situar-los en el 4,6% (3,8% en les projeccions de juny).

A més, les tensions amb Rússia per la guerra a Ucraïna porten els inversors a evitar el risc i a comprar dòlars, considerada una divisa segura en moments de crisi.

També et pot interessar

stats