L'euro s'acosta a la paritat amb el dòlar pel risc de recessió a Europa

Enguany, l'euro acumula una depreciació del 10% respecte del dòlar pel temor que l'eurozona entre en recessió a causa de l'impacte de la guerra d'Ucraïna en els preus i mercats

Bitllets de cent d'euros i dòlars
Bitllets de cent d'euros i dòlars / Sutterstock

La cotització de l'euro enfront del dòlar continua afeblint-se i s'aproxima cada vegada més a la paritat amb el bitllet verd. El diferencial entre totes dues monedes ha baixat del cèntim, una cosa que no passava des de desembre del 2002.

En la sessió d'aquest divendres, l'encreuament de l'euro amb la moneda nord-americana arribava a caure fins a un mínim d'1,0072 dòlars, el pitjor canvi des del 12 de desembre del 2002, encara que posteriorment l'euro recuperava terreny i es canviava a 1,0108 dòlars, un 0,53% per davall de dijous.

Enguany, l'euro acumula una depreciació del voltant del 10% respecte del dòlar a conseqüència del temor que l'eurozona acabe entrant en recessió per l'impacte de la guerra d'Ucraïna en els preus i mercats. També per l'avançament amb el qual la Reserva Federal dels Estats Units va començar a endurir la seua política monetària en comparació amb el Banc Centra Europeu (BCE).

Primera pujada de tipus des del 2011 a final de mes

De fet, mentre que el BCE ha anunciat que escometrà a la fi de juliol la primera pujada de tipus des del 2011, amb una alça de 25 punts bàsics, la Reserva Federal va començar la normalització de la seua política monetària el mes de març passat, amb una pujada de 25 punts bàsics, a la qual van seguir alces de 50 i 75 punts bàsics, respectivament, en les dues reunions següents.

També et pot interessar

stats