L'euríbor manté l'escalada i tanca abril en el 3,757%

La taxa mitjana del mes és molt superior al 0,013% que va marcar l'abril del 2022 i encadena setze mesos consecutius d'ascensos

1998179126
Les hipoteques variables que hagen de revisar-se amb la dada d'abril tornaran a incrementar-se / Ssutterstock

L'euríbor a dotze mesos, l'indicador més utilitzat a Espanya per a calcular les quotes de les hipoteques, avança de nou a l'abril i tanca en una taxa mitjana del 3,757%, amb el que encadena setze mesos consecutius d'ascensos.

D'aquesta manera, les hipoteques variables que hagen de revisar-se amb la dada d'abril tornaran a incrementar-se. Com a exemple, per a una hipoteca d'un import mitjà de 150.000 euros un termini de 25 anys i un euríbor més un interés de l'1%, la quota ascendeix a 855,7 euros mensuals. Respecte a abril del 2022, això suposa un encariment de 289 euros al mes i 3.468 euros a l'any.

El valor mitjà mensual de l'euríbor, l'usat per a revisar les hipoteques, ha acabat el mes en aquest 3,757%, superior al 3,647% de març, la qual cosa suposa una alça de 110 punts bàsics. No obstant això, l'increment és menys pronunciat que el registrat el mes anterior, quan l'increment va ser de 113 punts bàsics.

El director d'inversions en ATLCapital, Ignacio Cantos, ha explicat que durant abril, l'euríbor ha pujat de manera consistent després de la volatilitat que es va viure al març després de la crisi bancària.

"Un mes a l'alça", en el qual els inversors han descomptat que el Banc Central Europeu (BCE) tornarà a apujar els tipus d'interés, davant una inflació persistent, sobretot, la subjacent.

El fet que el mercat descompte que els tipus es mantindran alts per més temps ha provocat un nou alça de l'indicador, segons Cantos, que remena una pujada del preu dels diners de 50 punts bàsics en la pròxima reunió del BCE el 4 de maig.

En el cas de la Reserva Federal dels EUA (Fed), l'expert espera una alça del 0,25%, també la setmana que ve.

En aquest context, l'euríbor torna al ritme de pujades que es van veure frenades al març, després de la crisi bancària patida als EUA i Europa. Una crisi que va provocar una forta caiguda de l'euríbor en taxa diària, que va arribar a tocar mínims de l'any en el 3,22%.

Així, la taxa mitjana del mes aconsegueix aquest 3,757%, molt superior al 0,013% que va marcar l'abril del 2022. Justament aquest mes, l'indicador va marcar la primera taxa diària en positiu després de sis anys per davall de zero.

També et pot interessar

stats