L’empresariat reclama a Puig una rebaixa fiscal: “Ens agradaria que tots jugàrem amb les mateixes regles”

El president d’AVE reivindica una reducció de la pressió fiscal per a millorar la competitivitat de l’entramat empresarial

El president de la Generalitat i el de l'AVE atenen els periodistes abans de la reunió que han tingut els dos
El president de la Generalitat i el de l'AVE atenen els periodistes abans de la reunió que han tingut els dos / Rober Solsona (Europa Press)

Els empresaris reclamen una rebaixa fiscal perquè les companyies valencianes “puguen ser competitives” enfront de les d'altres comunitats autònomes. Era la petició que traslladava aquest divendres a Ximo Puig, president de la Generalitat i candidat a la reelecció pel PSPV, el president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), Vicente Boluda.

Davant les peticions de l’empresariat, Ximo Puig ha afirmat que els socialistes "sempre" defensen "una harmonització fiscal en algunes qüestions que poden implicar dúmping", i ha apuntat que l'Impost de Societats està residenciat a Espanya i és igual per a totes les comunitats autònomes, mentre que en el ISPF –l’Impost Sobre Productes Financers—, on sí que "es pot plantejar un debat", s'ha avançat en progressivitat fiscal, "intentant que no hi haja una penalització per ser ací ni molt menys".

Per la seua banda, Vicente Boluda, ha apuntat: "Ens agradaria que tots jugàrem amb les mateixes regles i que tots ens equiparàrem", ha assenyalat el president de la patronal abans d'una trobada entre els empresaris i Ximo Puig, en el marc de les reunions que mantindrà l’AVE amb els diferents candidats a la presidència.

Boluda ha explicat que els empresaris d'AVE tenen un decàleg que volen abordar amb els candidats a la presidència de la Generalitat per a tractar "la sanitat, el finançament, l'aigua, els impostos, les infraestructures" i altres qüestions que afecten la societat civil.

Sobre si reclamen que la reforma fiscal del Consell siga més profunda, Boluda ha assenyalat que les empreses "demanen ser competitives" respecte a altres de "comunitats pròximes on el sistema impositiu és diferent, no és millor ni pitjor".

L'empresari ha apuntat que "com més impostos es paga, vol dir que l'empresa va millor" i "cal estar contents de poder pagar impostos i poder pagar impostos en quantitat", però "cal ser competitius".

També convidaran Illueca

A la pregunta de si a la ronda de reunions amb els candidats a la presidència de la Generalitat convidaran el d'Unides Podem-Esquerra Unida, Héctor Illueca, tot i les crítiques que aquest ha dirigit als empresaris i al mateix Boluda, el president d'AVE ha explicat que sí que comptaran amb ell, perquè ells "no deixen a ningú fora" i no són "excloents".

El candidat socialista i president de la Generalitat ha fet valdre el diàleg amb l'empresariat com a factor d'estabilitat i atracció d'empreses. Puig ha destacat que "l'empresa és un factor fonamental de progrés" i "on es produeix l'activitat econòmica i generen aqueixos recursos que finalment fan possible la redistribució".

També et pot interessar

stats