La Comunitat Valenciana encapçala el llistat d’autonomies amb major càrrega tributària

Amb la reforma fiscal del 2022, les rendes superiors als 110.000 euros són les que més paguen

La Comunitat Valenciana és una de les comunitats autònomes amb major càrrega tributària / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana és una de les comunitats autònomes amb major càrrega tributària, segons detalla un informe elaborat pel Registre d'Economistes i Assessors Fiscals (REAF). Una de les principals conclusions de l’estudi és que ha augmentat la recaptació tributària per l'elevada inflació i per la millora de l'activitat econòmica, tal com ha explicat Agustín Fernández, president de REAF. 

"Tot allò que supose restar diners líquids al contribuent, li resta capacitat de decidir què fer-hi", ha afirmat Jaime Querol, president del Consell Valencià d'Economistes. 

La Generalitat ha explicat que el sistema fiscal és progressiu i permet que els que més tenen paguen més, per garantir la qualitat dels serveis públics. "Les rendes més baixes paguen menys a la Comunitat Valenciana i les que més tenen, paguen més en un context d’inflació. Jo crec que això fa que siga, en termes fiscals, un element més de justícia social", ha defés el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España.

La reforma fiscal, aprovada el 2022, beneficia les rendes inferiors a 60.000 euros. Les rendes superiors als 110.000 euros són les que més paguen. A més, aconsegueix que les rendes més baixes paguen menys que la mitjana nacional.

Sonia Díaz, directora de l’Agència Tributària Valenciana, ha explicat que amb aquest llindar, "som la comunitat autònoma on hi ha més esforç fiscal, perquè els que tenen més aporten més en tributació, ja que tenen més capacitat econòmica". 

Amb aquesta reforma fiscal, els ingressos tributaris es reduiran enguany en 150 milions d'euros.

També et pot interessar

stats