L'eixida de l'Ocean Race des d'Alacant va deixar 58 milions d'impacte econòmic

Un moment de la regata The Ocean Race
Un moment de la regata The Ocean Race / Europa Press

L'eixida de l'Ocean Race des d'Alacant el gener passat va generar un impacte de 58,5 milions d'euros en el producte interior brut (PIB) de la Comunitat Valenciana. La xifra és equivalent a vora 1.200 llocs de treball anuals a temps complet i augmenta als 71,6 milions en el conjunt del territori nacional. Les dades econòmiques derivades de la famosa regata les han donades a conéixer aquest dijous el director general de la Societat de Projectes per a la Transformació Digital (SPTD), Antonio Rodes, i el president de The Ocean Race, Richard Brisius, que han repassat conjuntament les conclusions d'un estudi elaborat per PriceWaterhouseCoopers (PwC) al respecte.

L'inici de la competició va atraure prop de 303.100 visitants a la capital alacantina entre l'obertura del recinte Ocean Live Park el 7 de gener i l'eixida de la volta al món a vela amb escales el 15 de gener. Així, el recinte de l'Ocean Race va proporcionar l'oferta d'activitats més ampla en quantitat i continguts de totes les edicions i va arribar a aconseguir 81.118 visitants el dia 14 de gener.

Jordi Esteve, responsable de l'informe de PwC, ha afirmat que la celebració de la regata The Ocean Race "és ja tot un referent i un dels principals motors econòmics i de generació d'ocupació d'Alacant, la Comunitat Valenciana i també d'Espanya". El report sosté, així mateix que la despesa realitzada a escala nacional en el període analitzat ascendeix a quasi 49 milions d'euros, dels quals la gran majoria es desemborsaren a la Comunitat Valenciana.

Els sectors d'activitat més beneficiats van ser el de comerç al detall i l'hostaleria, que concentren el 45% de l'impacte indirecte i induït. La regata, però, també ha generat un impacte molt rellevant per a les arques públiques de l'Estat, amb una recaptació de fins a 33 milions d'euros en els principals impostos.

"L'impacte positiu ha sigut no sols sobre el PIB i sobre l'ocupació, sinó també sobre el sector hoteler en un moment en el qual tenia una baixada després de Nadal, i l'impuls que ha suposat per a la campanya de la restauració, del comerç i de la proposta de valor per a la ciutat i la província d'Alacant", ha ressaltat el director general de SPTD. Rodes ha conclòs recordant que Alacant ha sigut port d'eixida la regata Ocean Race en cinc edicions i tornarà a ser-ho en la pròxima, programada per a 2026-27.

També et pot interessar

stats