L'economia valenciana va créixer un 0,4% en el tercer trimestre, la tercera millor dada autonòmica

El repunt és molt inferior al 2,1% que va registrar en el mateix període de 2021

El BCE preveu que el 2021 el PIB de l'eurozona creixerà entre un 4% i un 6%
Obrers en una construcció, en arxiu / À Punt NTC

El producte interior brut (PIB) de la Comunitat Valenciana va créixer un 4,6% en el tercer trimestre de l'any en comparació amb el mateix període de l'any anterior. Així, va registrar un augment del 0,4% en comparació amb el segon trimestre d'enguany, segons l'estimació de la composició per CCAA del PIB nacional elaborada per l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef).

En la comparativa intertrimestral, la Comunitat Valenciana es posiciona com la tercera comunitat amb un major increment del PIB. Les Illes Balears (0,5%) i les Illes Canàries (0,4) presenten de nou els millors indicadors. L'economia espanyola, en conjunt, va repuntar un 0,2% en el mencionat període.

Tot i la dada, l'economia valenciana reflexa ja un fre, en línia amb el que ocorre al conjunt d'Espanya, donat que en el mateix període de 2021, el PIB autonòmic va créixer un 2,1%, sempre segons l'Airef.

Per la seua banda, en termes interanuals, la Comunitat Valenciana se situa com la quarta comunitat autònoma que més creix, per darrere de les Illes Balears (8,4%), les Illes Canàries (6,8%) i Catalunya (4,9%). Totes elles se situen com les úniques quatre regions per damunt de la mitjana nacional, un 3,8%.

L'Airef elabora aquesta estimació mitjançant la metodologia denominada Metcap (metodologia d'estimació trimestral per comunitats autònomes del PIB), creada per la Institució, una vegada que l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publica la dada d'avanç trimestral del PIB d'Espanya.

També et pot interessar

stats