L'economia valenciana creixerà enguany un 4,3%, i es frenarà l'any que ve al 0,7%

La Comunitat Valenciana, malgrat el risc de recessió a Europa, continuarà creixent el 2023, però amb una revisió a la baixa de l'1,8% al 0,7%, segons l'informe de BBVA Research

L'economia a la Comunitat Valenciana creixerà en 2022 impulsada pel turisme
L'economia a la Comunitat Valenciana creixerà en 2022 impulsada pel turisme / À Punt NTC

L'economia valenciana creixerà el 2022 un 4,3%, mig punt més del que s'esperava fa alguns mesos, per l'acceleració puntual en el segon trimestre per l'efecte positiu sobre el consum que ha tingut la vacunació contra la covid-19, que ha beneficiat sobretot les comunitats autònomes turístiques, i el "bon to" de l'afiliació.

L'activitat ha començat a frenar-se en el tercer trimestre i continuarà reduint-se durant el 2023 per la reducció del consum, sobretot en els sectors més lligats al turisme.

No obstant això, la Comunitat Valenciana, malgrat el risc de recessió econòmica a Europa, continuarà mantenint un creixement positiu el 2023, però amb una revisió a la baixa i una rebaixa de l'1,8% al 0,7%, segons l'últim informe de BBVA Research Situació Comunitat Valenciana, presentat aquest dimarts a València.

Si es compleixen aquestes previsions al territori valencià es crearien unes 87.000 noves ocupacions anuals entre 2021 i 2023, i la taxa d'atur se situaria en un 13,9%, afig l'informe.

El responsable d'anàlisi econòmica de BBVA Research, Rafael Doménech, ha manifestat que malgrat els "riscos" per l'elevada inflació, l'impacte que puga tindre sobre les decisions dels agents privats l'execució dels fons europeus o l'efecte la pujada dels tipus d'interés, continuen sent "optimistes per al conjunt de 2023 d'un creixement positiu".

L'informe constata la recuperació del mercat de treball valencià, i destaca les bones dades de l'afiliació a la Seguretat Social. 

També et pot interessar

stats