Bones perspectives hoteleres per a un pont de novembre des del qual s'albira l'alentiment econòmic

Hosbec confia a omplir durant aquesta primera parada després de l’estiu i el Gremi d’Hotels de València estima una ocupació d’entre el 75% i el 80%

Turisme d'interior
Turisme d'interior / À Punt NTC

L’estiu enguany s’ha allargat. Després d’una temporada alta que ha aconseguit acostar-se a les dades del 2019, el sector semblava haver aconseguit superar el clot en el qual es va ficar durant la pandèmia. No falten, en tot cas, núvols en l’horitzó macroeconòmic. Els hotelers valencians, en qualsevol cas, asseguren que, quan falta una setmana i mitja, les previsions per al pont de novembre, el primer gran pont després de l’estiu, són bones. La patronal hotelera Hosbec confia a omplir els establiments, i el Gremi d’Hotels de València estima una ocupació entre el 75% i el 80%.

El president d’Hosbec, Toni Mayor, es mostrava caute, però optimista. “Crec que per al pont de novembre omplirem. És un bon pont, sobretot si fa bon oratge”, resumeix Mayor, que agrega que aquest període aglutina totes les destinacions: turisme de ciutat, de costa i també de muntanya. 

L’empresari recorda que per a omplir durant el pont són “fonamentals les reserves d’última hora” i agrega que alguns hotels faran reformes quan acabe el pont de novembre. 

En tot cas, Hosbec va emetre un comunicat en el qual transmetia preocupació per l’evolució de la situació. “El sector hoteler valencià ha activat totes les alarmes per a vigilar l'evolució de l'ocupació en les pròximes quinzenes”, va dir la patronal, que anticipava “nous períodes d'incertesa”. 

En un sentit semblant, el president del Gremi d’Hotels de València, Luis Martí, defensa que el sector turístic té “bones sensacions” per a aquest pont, encara que agrega que “ja comença a notar-se l'alentiment de l’economia”. 

El Gremi d’Hotels de València estima que durant aquest pont s’arribarà a una ocupació entre un 75% i un 80%, dades semblants a les d’abans de la pandèmia. També remarca que aquest pont és principalment de turisme espanyol i que tenen molt de pes les reserves d’última hora.

També et pot interessar

stats