L’Audiència Nacional confirma que l’ERO de Ryanair és nul

La decisió, que afecta 224 treballadors, ja és definitiva perquè cap de les parts no ha recorregut contra la sentència.

La companyia Ryanair haurà de readmetre els treballadors de Tenerife, Lanzarote, Gran Canària i Girona
La companyia Ryanair haurà de readmetre els treballadors de Tenerife, Lanzarote, Gran Canària i Girona / Europa Press

L'Audiència Nacional ha declarat ferma la nul·litat de l'acomiadament col·lectiu de l’aerolínia Ryanair, ja que cap de les parts ha preparat un recurs dins del termini legalment establit. Davant d'aquesta situació, el lletrat de l'administració de justícia ha instat que es notifique la resolució als treballadors afectats per aquest expedient de regulació d’ocupació (ERO), així com a l'entitat gestora de la prestació per desocupació i a la Seguretat Social.

La sentència del passat mes d'abril obligava l'aerolínia a readmetre els treballadors de manera immediata en el treball "efectiu de la seua empresa" en les mateixes condicions d'abans de l'acomiadament. La decisió judicial ordenava l’abonament immediat dels salaris que no havien cobrat els treballadors des que els van extingir el contracte.

Així, l'Audiència va estimar íntegrament la demanda interposada pels sindicats USO i Sitcpla, representants dels tripulants de cabina de Ryanair contra l'expedient de regulació d'ocupació a 224 treballadors de les bases en què opera la companyia a Tenerife, Lanzarote, Gran Canària i Girona.

La sentència recull que l'empresa "no va voler abordar un període de consultes", com arreplega l'Estatut dels Treballadors, i "s'aprecia mala fe, frau, coacció i abús de dret en la conducta patronal", segons informa el sindicat USO.

També et pot interessar

stats