L'Associació Valenciana de Ludoteques i Parcs Infantils demana a la Generalitat ajudes directes al sector

El sector reivindica la seua importància per al desenvolupament psicosocial dels més menuts i la conciliació familiar.

Imatge d'arxiu d'un parc infantil
Imatge d'arxiu d'un parc infantil / Avalupi

L'Associació Valenciana de Ludoteques i Parcs Infantils (Avalupi) demana a la Generalitat ajudes directes al sector i un marc d'actuació propi. Aquesta organització, que representa 30 parcs infantils, demana visibilitat i que les administracions donen resposta a les seues necessitats específiques.

La presidenta de l'associació, Olga Gimeno, ha destacat que el sector va ser dels primers a tancar a març i dels últims a poder obrir "després de totes les cafeteries i bars" i molt més tard que "discoteques, bingos i sales de joc".

En la mateixa línia, Gimeno ha argumentat que el Consell ni tan sols havia esmentat el sector d'oci infantil fins a l'anunci del Pla Resisteix en cap comunicació d'ajudes. La representant de l'associació ha precisat que el sector ha sigut "menyspreat" en les publicacions oficials i "diluït en el macrosector de l'hostaleria", fet que els ha deixat en un marc jurídic "insegur".

L'associació assenyala que la pandèmia ha evidenciat que l'oci infantil no compta per a les administracions. Així també, des de l'organització han destacat que "no són un bar" i han reivindicat la importància del sector per al desenvolupament psicosocial dels més menuts i per a la conciliació familiar.

La situació crítica del sector a conseqüència de la Covid-19 ha afavorit l'associacionisme, fet que culminarà amb la creació de la Federació Nacional de Ludoteques i Parcs Infantils, una organització que agruparà 3.000 establiments dedicats a l'oci infantil.

També et pot interessar

stats