L’Ainia treballa per a desenvolupar envasos comestibles per a aliments frescos

L’objectiu del projecte Prevencpack és reduir els residus i evitar el malbaratament alimentari

Una investigadora treballa en el desenvolupament d'envasos en materials sostenibles
Una investigadora treballa en el desenvolupament d'envasos en materials sostenibles / Ainia

L'Institut Tecnològic de la Indústria Agroalimentària (Ainia), amb seu central a Paterna, treballa en el desenvolupament de recobriments i envasos comestibles per a aliments frescos, amb l'objectiu de reduir els residus d'envasos i evitar el malbaratament alimentari.

El projecte Prevencpack busca dissenyar estructures “biobasades” que ajuden a allargar la vida útil dels productes envasats. Així, es tracta d’aconseguir que els envasos siguen més sostenibles, alhora que es millora la protecció i la conservació del producte. 

Aquesta investigació s’alinea amb l’impuls que es fa des de la Unió Europea a la reducció de residus i, més recentment, la prevenció de les pèrdues d'aliments.

El projecte està finançat per la convocatòria Ivace-Feder de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, dirigida a centres tecnològics valencians per al desenvolupament de projectes d'R+D de caràcter no econòmic, fets en col·laboració amb empreses de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats