L'aeroport d'Alacant guanya posicions entre els cent millors recintes del món

Ocupa el lloc noranta després de millorar huit posicions en comparació amb l'any anterior i supera la classificació del de Palma, a Mallorca

Aeroport d'Alacant-Elx
Aeroport d'Alacant-Elx / Shutterstock

L'aeroport d'Alacant, el major de la Comunitat Valenciana, ocupa el lloc noranta entre els cent millors del món, per darrere del de Madrid (10), Barcelona (34), Màlaga (78), i per davant del de Palma (91), segons els World Airport Awards 2023 de Skytrax, consultora d'investigació i estudis aeroportuaris. Aquesta posició, a més, l'ha aconseguida escalant-ne huit respecte a la classificació de 2022.

Segons Skytrax, els deu considerats millors del món són, en aquest orde, els de Singapur (Changi), Doha (Hamad), Tòquio Haneda, Seül (Incheon), Paris CDG, Istanbul, Munic, Zuric, Tòquio Narita i Madrid Adolfo Suarez. A més de situar-se entre els deu millors aeroports del món, l'aeròdrom madrileny ha obtingut també els reconeixements de segon millor del sud d'Europa, tercer millor amb entre cinquanta i seixanta milions de passatgers del món, el cinqué millor d'Europa, el sisé més net d'Europa i el sisé amb millor personal d'Europa.

Els World Airport Awards de Skytrax es concedeixen en funció d'un treball de recerca que arreplega els resultats de les entrevistes realitzades a passatgers de tot el món. En aquesta edició, l'estudi s'ha basat en enquestes efectuades durant sis mesos a passatgers de més de cent nacionalitats diferents.

Els qüestionaris avaluen l'experiència total del passatger en 550 aeroports de tot el món, analitzant diferents indicadors de rendiment claus relacionats amb els serveis aeroportuaris oferits al viatger. Aquests comprenen punts com els accessos al mateix aeroport i el recorregut fins a la porta d'embarcament, facturació, senyalística, neteja, amabilitat del personal de l'aeroport, pantalles d'informació, pas pels filtres de seguretat, oferta de restauració, botigues i confort, entre altres.

També et pot interessar

stats