L'adversa meteorologia retalla la collita de raïm fins al 60% en algunes zones de la Comunitat Valenciana

Els preus de venda són “ruïnosos” i la Unió demana a l’administració ajudes per als productors

Vinyes amb poc rendiment
Vinyes amb poc rendiment / La UNIÓ

Enguany, la collita de raïm ha patit un descens important provocat per la meteorologia adversa, la sequera i en grau més baix les pedregades, segons ha pogut constatar la Unió Llauradora. Una reducció que ha arribat al 60% a la comarca de la Plana d’Utiel-Requena, un 30% a la zona de la Foia de Bunyol i a la zona del Vinalopó entre el 30% i el 40%.

Tot i això, els preus del raïm “continuen [sent] ruïnosos”, afirmen des de la Unió en un comunicat, i remarquen també que en alguns cellers del nostre territori s’entrega la mercaderia a preus per sota dels costos de producció. Luis Javier Navarro, sotssecretari general de la Unió, indica que “la verema d'enguany es veu afectada per una sequera brutal, amb increments en els costos de producció que ronden el 30% respecte a la campanya passada i unes cotitzacions, a més, molt baixes. Si aquesta tardor no plou prou es preveu un panorama preocupant i el consegüent abandó d'explotacions per part d'uns viticultors que no comptem amb relleu generacional”.

Els llauradors demanen més ajudes, ja que troben que hi ha un greuge comparatiu amb altres sectors que han rebut ajuts per la sequera i pel conflicte bèl·lic a Ucraïna. L'organització considera que la superfície de vinya compleix un paper fonamental a la Comunitat Valenciana, ja que a més de representar uns ingressos econòmics per a les nostres zones d'interior, contribueix a mantindre la població i ja fa diverses convocatòries d'ajudes sense que els productors hi puguen accedir.

També et pot interessar

stats