El jutge arxiva la causa contra Rafael Aznar per la compra del iot de l’Autoritat Portuària de València

El vaixell va tindre un cost de 4,1 milions i va generar una despesa de manteniment de 400.000 euros a l'any.

Rafael Aznar durant la roda de premsa
Rafael Aznar durant la roda de premsa / Europa Press

El titular del jutjat d'instrucció número 14 de València ha decretat el sobreseïment de les actuacions obertes contra l'expresident de l'Autoritat Portuària de València (APV), Rafael Aznar, i dos exdirectius més per la compra d'un iot que va adquirir l’organisme el 2007 amb motiu de l’America's Cup. El iot va tindre un cost de 4,1 milions i va generar una despesa de manteniment d'uns 400.000 euros a l'any.

Aznar estava sent investigat pel jutge juntament amb l'exdirector general de l’APV, Ramón Gómez-Ferrer, i l'enginyer i excap del Departament de Projectes, Marcelo Burgos, en l'única peça que quedava oberta en el jutjat després que fa uns mesos l'Audiència va sobreseure la part de la investigació relativa al presumpte cobrament de sobresous en la societat València Plataforma Intermodal i Logística (VPI).

Així ho ha acordat el magistrat en una resolució del passat 13 de febrer, facilitat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en el qual l'instructor arxiva les diligències obertes per un suposat delicte de malversació de cabals públics i s'adhereix a l'informe elaborat per la fiscalia, per la qual cosa acorda el sobreseïment de la investigació.

A més, el jutge ha acordat deduir els testimoniatges al Tribunal de Comptes perquè aquest puga “determinar si existeix o no responsabilitat fiscal o comptable en aquests fets”.

També et pot interessar

stats