La junta d’accionistes de Ferrovial aprova el trasllat del grup als Països Baixos

El govern espanyol fracassa en l’intent de frenar una operació que adverteixen que seguiran molt de prop

Junta Ferrovial
Junta Ferrovial / Javier Lizon
13 d'abril 2023 - 14:36

Després d’una històrica junta d’accionistes, Ferrovial ha donat llum verda a l’anunciat trasllat del grup empresarial als Països Baixos. L’operació, aprovada per majoria a pesar de les pressions del govern espanyol per a frenar-la, és un pas previ al debut de l’empresa en la borsa dels EUA.  El 93,3% dels accionistes que han exercit el vot a la junta d'accionistes de la companyia ha votat a favor de la proposta de traslladar la seu, segons consta en l'acta de la junta.

En la seua intervenció, el president del grup Rafael del Pino ha recalcat que el trasllat no persegueix objectius fiscals, sinó que està motivada per fins econòmics vàlids. "L'operació no es fa per motius fiscals, ja que és neutra per a la companyia a aquest efecte”, ha assenyalat del Pino. “Els impostos que pagarà Ferrovial després de l'operació seran similars als que està pagant abans de realitzar-la”, ha aclarit. El president justifica així que l'operació puga acollir-se al règim de neutralitat fiscal de les fusions. 

El president i primer accionista de la companyia amb un 20,4% de capital ha reiterat que tot i aquesta operació "Ferrovial no se'n va d'Espanya. Mantindrà l'activitat, l'ocupació, els projectes, el pla d'inversions, la contribució fiscal i la cotització en les borses espanyoles".

Del Pino ha posat de manifest la importància que la internacionalització té per a Ferrovial, el "vertader motor de creixement del grup" i que el grup vol continuar desenvolupant amb el focus posat als EUA.

L’argument, però, no convenç el govern, que li ha demanat reiteradament que faça marxa arrere i opte per explorar la via de cotitzar als EUA mantenint la seua seu a Espanya. Després de setmanes de pressions per tal de frenar el trasllat de la seu social de Ferrovial, l’executiu ha advertit que seguirà molt de prop una operació que consideren una errada. 

Per a Félix Bolaños “és una decisió estranya i a contracorrents. Espanya és el país que millors perspectives econòmiques té de la Unió Europea”, ha afegit el ministre de la Presidència. 

També et pot interessar

stats