El joc en línia va créixer un 18% a la Comunitat Valenciana en 2020, mentre que el presencial va caure un 39%

La reducció de l'activitat del joc a la Comunitat Valenciana ha sigut inferior a la registrada a les autonomies més poblades

Màquines escurabutxaques
Màquines escurabutxaques / Carla Bonnet (Europa Press)

El joc presencial va disminuir un 39% l'any passat a la Comunitat Valenciana però, per contra, el joc en línia va créixer un 18%, segons les dades analitzades per la Comissió del Joc sobre l'evolució d'aquesta activitat al llarg de l'any passat. Les dades mostren clarament "l'impacte de la pandèmia en un sector que es va veure afectat, com la resta de locals d'oci i hostaleria, per les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia".

La reducció de l'activitat del joc ha sigut generalitzada en totes les comunitats autònomes, a pesar que a la Comunitat Valenciana ha sigut inferior a la registrada a les autonomies més poblades (Andalusia, Catalunya i Madrid). El mateix efecte s'observa en l'evolució de la recaptació d'impostos sobre el joc: a la Comunitat Valenciana es va reduir un 35%, mentre que la mitjana de les comunitats autònomes va ser del 45%, segons ha informat la Generalitat.

En concret, de l'avaluació inicial feta per la Comissió del Joc, s'extrau que en 2020 s'han jugat a la Comunitat Valenciana 2.851 milions d'euros, un 33% menys que en 2019. En les modalitats de joc presencial de competència autonòmica va descendir en un 39%, mentre que en les loteries de l'Estat va ser del 15% i en els jocs de l'ONCE, del 29%.

Nova composició de la Comissió del Joc

La Comissió del Joc de la Comunitat Valenciana ha avançat en el projecte de decret del Consell, pel qual s'aprovarà la nova composició, organització i funcionament d'aquesta comissió, adaptada a la recent Llei 1/2020, d'11 de juny, de la Generalitat.

Fins ara, en aquest òrgan consultiu, d'estudi i assessorament en matèria de joc de la Generalitat només estaven integrades part de l'administració autonòmica, les associacions empresarials de les diferents tipologies de joc i les organitzacions sindicals més representatives. El nou decret preveu ampliar la composició donant entrada a agents socials com el Consell Valencià de la Joventut i representants d'associacions de prevenció i rehabilitació de la ludopatia, de consumidors i usuaris i de veïns. Així mateix, també s'hi han incorporat altres departaments del Consell amb competències afectades en l'àmbit del joc, com les direccions generals de Serveis Socials, Infància, Joventut i Administració Local. També hi tindran presència els centres d'investigació en la matèria.

També et pot interessar

stats