Itàlia, els Països Baixos i el Regne Unit: les nacionalitats que més visiten València

També augmenta significativament en la ciutat el turisme nord-americà, rus i xinés

Turistes prenen el sol en la platja de València
Turistes prenen el sol en la platja de València / Europa Press

La ciutat de València està convertint-se en una destinació turística cada vegada més demandada, especialment per altres nacionalitats europees, com demostren les últimes xifres compartides per la fundació Visit València.

El turisme estranger que més està visitant la ciutat durant el 2023 procedeix d'Itàlia, amb 236.037 pernoctacions registrades; seguit pels Països Baixos, amb 212.393, i el Regne Unit, amb 153.789. França també evoluciona amb un creixement lleuger, igual que el turisme nord-americà, amb un increment del 19,5% respecte a 2022.

Així ho ha assenyalat la regidora delegada de Turisme a l'Ajuntament de València, Paula Llobet, que ha subratllat que els Estats Units "s'ha revelat per a València com un dels principals mercats emissors", ja que "ha crescut des d'inicis de 2023 fins a aconseguir el mes de juliol les 118.615 pernoctacions".

Les dades de Visit València mostren que la presència nord-americana és "cada vegada més important juntament amb la russa i la xinesa, ja que en la comparativa interanual respecte a 2022 revelen augments del 67,8% i 62,4%, respectivament".

En cerca del "turista respectuós i amb poder adquisitiu"

D'altra banda, Llobet ha remarcat "no tan sols és interessant el turista amb alt poder adquisitiu, sinó el respectuós amb la ciutat". La regidora ha destacat que València destaca per diversos factors com la cultura, l'idioma, la gastronomia o el patrimoni històric, però també pels "nombrosos esdeveniments i congressos nacionals i internacionals de primer nivell".

Així mateix, Llobet ha destacat que, durant setembre, València "acull determinats esdeveniments que la col·loquen en el punt de mira a nivell turístic", entre els quals, ha destacat la Copa Davis, la Mitja Marató, la Marató, el World Paella Day o la gala de premis que reconeix els destins més innovadors.

També et pot interessar

stats