Iryo operarà a partir d'aquest divendres la ruta d'alta velocitat entre Alacant i Madrid

La companyia italiana entra a competir en aquesta destinació amb Ouigo i Avlo

Ouigo i Iryo, dues de les companyies alternatives als AVE de Renfe, en l'estació Joaquim Sorolla de València
Ouigo i Iryo, dues de les companyies alternatives als AVE de Renfe, a l'estació Joaquim Sorolla de València / Manuel Bruque (Efe)

L'operadora italiana d'alta velocitat i baix cost Iryo inaugura aquest divendres la seua línia entre Madrid i Alacant, amb parada a Albacete. És la tercera companyia que uneix aquestes tres ciutats. Se suma així als serveis que ja ofereixen l’empresa pública Renfe (amb el tradicional servei d’AVE i l’alternativa de baix cost Avlo) i la francesa Ouigo. Les tres operadores han estrenat aquest servei durant el primer semestre d'enguany.

Precisament Ouigo —filial de la companyia SNCF— va començar a circular el passat abril entre l'estació de Madrid - Chamartín - Clara Campoamor i la d'Alacant-Terminal amb dues freqüències diàries i un total de quatre viatges per jornada. Els passatgers poden viatjar d'una ciutat a l'altra en menys de dues hores i mitja, amb una parada intermèdia a la d'Albacete - Los Llanos. 

Pel que fa a la línia de baix cost de Renfe, Avlo, ofereix des de març passat quatre circulacions diàries (dos per sentit) entre Alacant i Madrid, amb una oferta de 1.436 places cada jornada. Tots els trajectes tenen parada a Albacete. A més, dos Avlo (un per direcció) es detenen, a més, a les estacions de Conca Fernando Zóbel i Villena - Alta Velocitat.

També et pot interessar

stats