En marxa l'AVLO entre Alacant i Madrid amb bitllets des de set euros

 La línia de baix cost de Renfe oferirà quatre trajectes diaris entre les dues ciutats, amb 1.436 places disponibles cada jornada

Un comboi d'Avlo (arxiu) / Jesús Hellín (Europa Press)

Renfe inicia aquest dilluns, 27 de març, les circulacions comercials del nou servei d'Avlo entre Alacant i Madrid. Els bitllets, amb preus des de set euros, ja poden adquirir-se en la pàgina web de l'operador ferroviari. 

La línia de baix cost de Renfe oferirà quatre circulacions diàries (dos per sentit) entre les dues ciutats, amb una oferta de 1.436 places cada jornada, segons ha informat en un comunicat. Tots els trajectes tindran parada a Albacete i dos Avlo (un per direcció) es detindran, a més, en les estacions de Cuenca Fernando Zóbel i Villena Alta Velocitat.

La comercialització és en una única classe i la venda de bitllets es gestiona a través d'un sistema dinàmic que ofereix el millor preu disponible a cada moment per al viatge sol·licitat. Sobre la tarifa base, cada client pot afegir serveis addicionals com la selecció de plaça, canvis o anul·lacions i equipatge addicional. El preu inicial inclou de manera gratuïta una maleta de cabina i una bossa de mà.

Els xiquets menors de catorze anys tindran una tarifa bàsica de cinc euros, encara que aquest bitllet sempre ha d'anar acompanyat de l'emissió del d'un d'adult (un màxim de dos bitllets de xiquet per adult). Les famílies nombroses també podran obtindre descomptes del 20% en cas de categoria general i del 50% per a famílies nombroses de categoria especial.

Avlo va començar a operar a la Comunitat Valenciana el febrer de 2022, ara fa més d'un any. El primer servei eixia des de València cap a la capital espanyola, amb parades a Conca i Requena-Utiel. L'objectiu de la companyia és que els Avlo passen per totes les estacions dels principals corredors d'alta velocitat d'Espanya, una vegada es reben els trens demanats a Talgo de la sèrie 106, cosa que previsiblement ocorrerà al llarg de 2023.

Ouigo obri la venda de bitllets aquest dimarts

D'altra banda, l'operador Ouigo Espanya —filial de la francesa SNCF— de baix cost de trens d'alta velocitat a Espanya obrirà la venda de bitllets per a la línia Madrid-Albacete-Alacant aquest dimarts, 28 de març. Serà aleshores quan farà pública la data en què començarà a funcionar el servei, en un esdeveniment que la companyia ha organitzat a l'estació d'Alacant. Els bitllets de preu general costaran de nou euros en avant —amb tarifa plana de cinc euros per a xiquets d'entre quatre i tretze anys, i gratuïts per a menors d'aquesta edat—.

Ouigo operarà dues freqüències d'anada i tornada diàries (quatre trajectes), que connectaran les estacions Madrid-Chamartín-Clara Campoamor, Albacete-Los Llanos i Alacant-Terminal en menys de dues hores i mitja.

També et pot interessar

stats