Les innovacions químiques que també volen ajudar a salvar el planeta es presenten a Fira València

Additius que eliminen el CO₂ de l'atmosfera, envasos anomenats intel·ligents o càpsules de detergent veganes per als rentavaixelles que no generen residus ni són corrosius són algunes de les novetats

Un moment de la inauguració de la fira, aquest dimarts
Un moment de la inauguració de la fira, dimarts / Fira València

Convertir residus en gasos i, en general, buscar noves fonts d’energia respectuoses amb el medi ambient. Aquest és un dels objectius més destacats de l’oferta que, des de dimarts i fins dimecres, es mostra al nou saló Eco Chemical Solucions a Fira València. Innovacions com ara nous additius químics que eliminen el CO₂ de l'atmosfera, envasos anomenats intel·ligents, revalorats i reutilitzats, càpsules de detergent veganes per als rentavaixelles que no generen residus ni són corrosius o productes químics per a tractament d'aigües biodegradables, sense metalls i amb microorganismes naturals per al control de les olors. 

Aquestes són algunes de les novetats que es poden veure des d’aquest dimarts en la primera edició d’Eco Chemical Solucions, saló que coincideix en el temps i comparteix espai amb altres quatre certàmens del "sector verd", en paraules de Fira València: Iberflora, Eurobrico, Ecofira i Efiqua. La part de la química és la que presenta més innovacions aquests dies en la fira valenciana, remarquen fonts de l’organització. 

Un robot presentat dimarts en el certamen Efiaqua, a Fira València
Un robot presentat dimarts en el certamen Efiaqua, a Fira València / Efiaqua

Un robot als col·lectors de València 

Juntament amb ella, Efiaqua també aprofundeix en un dels camps de treball vinculats a la digitalització, tant en la detecció de virus a l’aigua residual com a la recollida de residus. En el primer aspecte, per exemple, a la fira s’ha presentat la iniciativa que es va posar en marxa durant la pandèmia de Covid per a detectar la presència del virus a les aigües residuals urbanes. Una estratègia que també s’ha aplicat posteriorment a la detecció de la pigota del mico i que podria servir igualment per a detectar la pòlio. Però, a més, durant el certamen s’ha presentat un robot capaç de gravar i fer plànols en 3D als col·lectors per a detectar si hi ha cap obstrucció o animals. És una de les novetats d’Acciona que s'implantarà a València i que no té encara cap ciutat. 

També et pot interessar