Indústria constitueix l'Aliança del Perte VEC per a facilitar les inversions del sector de l'automòbil

Maroto ha avançat que el Ministeri d'Indústria treballa en la segona convocatòria d'ajudes del Perte VEC, que "ampliarà i en millorarà l'abast"

Reyes Maroto ha presidit la constitució de l'Aliança del Perte Vec
Reyes Maroto ha presidit la constitució de l'Aliança del Perte Vec / Twitter: @mincoturgob

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha constituït l'Aliança del projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica del vehicle elèctric i connectat (Perte VEC). Aquesta iniciativa persegueix “reforçar” el marc de col·laboració publicoprivada entre les administracions i les empreses del sector i així facilitar les inversions.

L'Aliança la presidirà la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, mentre que el vicepresident serà el comissionat per al Perte VEC, José María López. A més, hi participarà la Mesa de l'Automoció, integrada per les comunitats autònomes, els agents socials i les associacions principals del sector, així com el grup interministerial encarregat del desenvolupament del projecte estratègic.

"L'Aliança naix per a donar suport als objectius del Perte VEC, maximitzar les oportunitats de col·laboració publicoprivada, la identificació de sinergies i el seguiment dels instruments", ha subratllat Reyes Maroto.

En aquest sentit, ha assenyalat que el Perte VEC compta amb una contribució de fons públics de 4.295 milions d'euros, dels quals ja s'han tret convocatòries per prop 2.069 milions d'euros.

A més, s'ha aprovat ja el finançament de deu projectes tractors amb prop de 800 milions d'euros de finançament en la primera convocatòria de les ajudes del Perte VEC i es preveu una segona ronda en la qual l'objectiu és esgotar 2.200 milions d'euros en subvencions que queden per repartir. Per a Maroro, el Perte s'ha convertit en un "instrument fonamental" per a promoure la reindustrialització i fer d'Espanya un "referent global" en el nou model de mobilitat, així com un focus de "noves inversions" amb dues gigafactories de bateries a la Comunitat Valenciana (la de Volkswagen) i a Extremadura (la d'Envision) "que estaran operatives en 2026".

Segona convocatòria del Perte VEC

Maroto ha traslladat als assistents que en aquests moments el Ministeri d'Indústria treballa en la segona convocatòria d'ajudes del Perte VEC, que "ampliarà i en millorarà l'abast" i del qual encara s'estan ultimant diferents aspectes.

Quant als incentius a la compra de vehicles elèctrics i per al desplegament d'infraestructures de recàrrega, ha recalcat que el Pla Moves III ha assignat 674 milions d'euros a les comunitats autònomes. En tant, el Programa d'incentius a projectes singulars en mobilitat elèctrica (Programa Moves Projectes Singulars II) ha mobilitzat 264 milions d'euros en projectes de desenvolupament tecnològic en mobilitat elèctrica. A més, el Moves Flotes ha autoritzat 50 milions per a incentivar projectes integrals de renovació de flotes elèctriques de vehicles lleugers.

També et pot interessar

stats